Ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Ваканцията насърчава психичното и емоционалното здраве

Ваканцията насърчава психичното и емоционалното здраве

3 от 5 Снимки

3. Връща формата


Работата понякога може да ви задържи зад бюрото от осем до десет часа, без да остава време да движите тялото си. Въпреки че усещането за почивка на някои индивиди не е свързано с фитнес и упражнения, движението е задължително, ако планирате да посетите ново място. Докато пътувате от едно място на друго и виждате различни места всеки ден, вие всъщност движите тялото си по-активно от обикновено. Ваканции като къмпинг, туризъм, планинско катерене са дейности, които са успокояващи, но също така са ориентирани към фитнес. Пътуването ви позволява да ставате от бюрото си и да опитате различни дейности като плуване и сърфиране.

Всяка година все повече хора се отказват от ваканционните си дни, за да продължат да работят. Въпреки тревогата, стреса и натиска, който човек поема, докато работи ден след ден, наистина е трудно да си признае, че прекаляването с работата води до много негативни последици за здравето като безпокойство, депресия и прегаряне.

Според данни на Световната здравна организация в последното десетилетие хората в Европа и Северна Америка, които работят в частния сектор, почиват само 16 дни годишно, докато преди 10 години са почивали средно по 20.

Ваканциите предлагат на хората възможност да се отпуснат. Вземането на обикновена почивка от шума и суетата на града и просто намирането на мир от време на време може да възстанови общото благосъстояние. Вижте в следващата галерия как точно ваканциите насърчават психичното и емоционалното здраве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати