Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Всичко, което трябва да знаем за Авирон Рапид

Всичко, което трябва да знаем за Авирон Рапид

AdminAdmin
Администратор
1k1429
Опаковка Авирон Рапид
Снимка: galen.bg

След като мина достатъчно време от началото на пандемията Ковид 19, учени и лекари реално доказаха, че когато сме заразени, имунитетът значително пада. Организмът ни често бива атакуван от различни инфекции (гъбички, бактерии, вируси), ако защитните механизми работят добре и се задействат, има реална вероятност да преминем през изпитанието за по кратък период.

Авирон Рапид е хранителна добавка, която стана наистина популярна през последните години. Лекарите започнаха да го добавят в рецептите с лекарства, срещу различни вирусни инфекции и дори при Ковид 19. Най-интересното в случая е това, че препаратът е изцяло с български произход и производител. Фирмата има изградена модерна производствена база и е сертифицирана от TUV Rheinland за качество на крайния продукт.

Какво е действието на Авирон Рапид

Тъй като хранителната добавка, действа изключително ефективно в борбата с Ковид 19 и други вируси, е добре да бъде прибавена към лечението още в началния стадий на заболяването. При първи симптоми на вирусна зараза е хубаво да започнем прием на таблетки Авирон Рапид. Като активни потребители е препоръчително да се запознаем с действието на всеки препарат, който избираме за нашето лечение. Действието на това средство, може да се обобщи по следния начин:

- предпазва и укрепва организма – повишава защитните сили, атакува попадналия в тялото вредител и се опитва да го елиминира по най-бързия начин. Би могъл да се използва и профилактично, за да засили имунитета и да ни защити от лесно заразяване;

- действието на Авирон Рапид е в три посоки – блокира и се опитва да спре навлизането на различни болестотворни организми в тялото ни. Предотвратява закрепването на вирусите по дихателните пътища. Най-важното от всичко е борбата с образуването на колонии от вируси. Блокира механизмите, с които вирусите се размножават. Ако те ни атакуват агресивно и колонизират, ще бъде много по-трудно да се възстановим;

- действа като имуностимулатор – хранителната добавка може да се използвана не само когато сме изстинали. Препоръчва се при нужда от засилване на имунитета. В зимните месеци менюто ни не е богато на пресни плодове и зеленчуци, а това е фактор, който влияе на защитните ни сили.

Щом изберем или докторът ни предпише Авирон Рапид е важно внимателно да прочетем инструкциите в листовката.

Кои са активните съставки на препарата

Авирон Рапид представлява комбинация от три изпитани компонента с натурален произход. Те са допълват взаимно, с което ускоряват действието на препарата. Подпомагат защитните функции на организма и оказват благоприятна роля върху респираторната система. Това е от особено значение именно в есенно-зимния период, когато и температурите навън са по-ниски. Таблетките съдържат хумусна киселина, екстракт от Спирулина и Андрографолид.

Андрографолидите са специфични съединения, които се извличат от най-горчивото растение на планетата Андрографис. То е с азиатски произход и е познато още от началото на миналия век. Тогава е било ценно при борбата с епидемията от грип, а днес го използваме и при коронавируса.

Другата съставка е спирулината. Тя се класифицира към семейството на синьо-зелените водорасли. Позната е още от древността, защото е присъствала в менюто на древните цивилизации като суперхрана.Спирулината е доказан източник на множество витамини, макро и микроелементи. Най-ценни в случая са противовъзпалителните и антиоксидантните свойства. Тези съставки са ключът на благотворното действие на Авирон Рапид.

Как е правилно да бъде приеман

Независимо, че това е хранителна добавка е от особено значение дозировката и схемата на прилагане да бъдат стриктно следвани. Авирон Рапид е предназначен за възрастни и деца над 5 годишна възраст. Ефективността му е значително по-добра, ако започне да се употребява преди първите 72 часа от настъпване на симптомите. От значение е да обърнем внимание на инструкцията, колко често и през какъв интервал от време да взимаме таблетките:

- за възрастни и деца над 12 години – първи ден три пъти по три таблетки. Втори ден три пъти по две таблетки. Третият, четвъртият и петият ден се пият три пъти по една таблетка. Ако сме започнали прилагането след обяд или вечерта, е важно да спазим дозата, като разпределим приема на хапчетата в три равни часови интервала;

- за деца от 5 до 12 години – както много добре знаем, детският организъм има по-различни характеристики и реакции. Поради тези причини, всякакъв вид лекарства и хранителни добавки, трябва да се дават внимателно и отговорно. Авирон Рапид се прилага три пъти по две таблетки през първия ден. След това още шест дена три пъти по една таблетка;

- да не се комбинира с алкохол – не е препоръчително, когато се чувстваме зле и сме болни да консумираме алкохол;

подходящ е за бременни и кърмещи жени – тъй като не са известни и регистрирани странични ефекти би могъл да се използва и при бременност.

Онлайн аптека galen.bg препоръчва да попитаме лекар или фармацевт, добавката преди или след хранене трябва да се използва.

Защо да даваме Авирон Рапид на децата

Разработен е иновативен комплекс при начални симптоми на грип и вирусни инфекции при децата. Хранителната добавка е с прибавен натурален подсладител. Вкусът му е приятния за децата портокал, ананас, шоколад или лешник. Съставът на Авирон Рапид за деца включва хумусна киселина, екстракт от спирулина и пеларгониум, които се борят с вирусите. Малчуганите не обичат да пият лекарствени препарати или други добавки, затова е измислено удобното саше, което може да се разтвори и изпие като сироп.

Децата, които посещават ясла или детска градина са застрашени от всякакъв вид зарази. Те контактуват много активно едно с друго по време на игрите и така си предават вируси. В студените месеци е правилно да ги предпазим и да засилим защитните функции на детския организъм. По време на грипни епидемии родителите могат да използват Авирон Рапид кидс, като естествена профилактика. Подходящ е за деца от 1 до 5 години. За това подходящ ли е за бебета, трябва да се консултираме с педиатър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest