Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Пролетни храни за бляскава и млада кожа

Пролетни храни за бляскава и млада кожа

Пролетни храни за бляскава и млада кожа

Храненето е в основата на цялостното състояние на човешкия организъм, в това число и за здравия и бляскав вид на кожата. Пролетните храни предлагат отлични възможности за грижа за кожата посредством храната.

В свежите пролетни плодове и зеленчуци се намират антиоксиданти, витамини и минерали, които правят кожата сияйна. Ето някои възможности, когато търсите подходящи храни за млада кожа.

Тиквените семки преобразяват кожата

Това е вкусна занимавка, която намираме в тиквата, и не бива да подминаваме, защото в нея се намира ключов минерал - това е цинкът. Той има забележителен ефект върху кожата, наред с есенциалните мастни киселини омега-3, омега-6 и омега-9.

В комбинация те намаляват възпаленията по кожата, възпрепятстват образуването на пъпки и други раздразнения. Може да се поръсят върху салатата, да се добавят във всяко смути или просто да се хапват пред телевизора.

Руколата прави кожата бляскава и свежа

Този ароматен и лек зеленчук съдържа витамин А и сяра, които са много важни за кожата. Хлорофилът в салатата пък е мощен антиоксидант. Като свежа салатка, в сандвич или под формата на зелен сок сутрин са възможности да се използва тази зеленина за млада и блестяща кожа.

Репичките за приятел на кожата

Репички за високо либидо

Червените лютиви репички са истински символ на пролетта. Те носят и много ползи за кожата заради важните елементи в тях. Сярата, силицият и витамин С подпомагат производството на колаген, укрепват кожата и стимулират циркулацията на кръв в нея. В салата или сурови, репичките носят ползи и са перфектната пролетна храна за бляскава и млада кожа.

Кожата ви жадува за конопено семе

Конопените семена са богати на протеини, но съдържат и много аминокиселини, които са важни за строежа на косата, ноктите, мускулите и кожата. Те съдържат както антиоксиданти, така и омега - 3 мастни киселини, които са щит срещу възпаленията по кожата. Добавянето на конопено семе в салатите, соковете и в закуската е превенция срещу кожни проблеми. Това е идеалнта пролетна храна за блестяща и млада кожа.

Ягодите правят кожата млада и красива

Ягоди за високо либидо

Едни от първите пролетни плодове са ягодите и те, наред с боровинките, съдържат много антиоксиданти, борещи се с окисляването, а то е причина за стареенето на кожата.

Витамин С в състава им спомага за образуването на колаген и поддържа кожата млада и стегната. Доставят на кожата още витамин С и фибри и я поддържат хидратирана.

Ягодите намаляват вредите от ултравиолетовите лъчи и възпалението благодарение на антиоксидантите в тях.

Вижте също и пролетните храни за страст в спалнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest