ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Как да се предпазим от магнитни бури

Как да се предпазим от магнитни бури

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Как да се предпазим от магнитни бури
Електрическа пила за пети с ролки-16%
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
16.80 лв.
Виж ››

Броят на метеорологично чувствителни хора у нас достига до цели 80 % от населението. През 70-те години на миналия век те са били около 30-35 %. Причината за това рязко увеличение се крие в начина на живот и факта, че все повече и повече се отдалечаваме от природата.

По-чувствителни към магнитните бури са хора със сърдечни заболявания, слаба имунна система и хора с високо кръвно и голям стрес. Тези бури обаче влияят и на здрави хора. Младите и спортистите най-малко се влияят.

Учените казват, че при наличие на магнитни бури се подтиска произвеждането на хормона меланин, който помага за адаптиране към околния свят. Силните магнитни бури нарушават и биоритмите на организма.

Симптомите са: сърцебиене и повишение на кръвното налягане; изпотяване и втрисане; световъртеж; умора и отслабване на паметта.

За огромно съжаление никой от нас не може да се скрие от магнитните бури, защото те могат да проникнат навсякъде. Въпросът е как може човек да си помогне да ги преодолява по-лесно.

Как да се предпазим от магнитни бури

При внезапните промени в метеорологичните условия кислородът рязко се понижава, което довежда до кислороден глад на мозъка и на тъканите в организма. Това довежда до неприятните усещания по време на магнитна буря. Начин да се спасите от това е активния спорт и хранене с много плодове и зеленчуци. Тук много полезно е да се яде зеле, което съдържа много аминокиселини, ферменти, витамини и други полезни вещества, които спомагат сърдечно-съдовата система. Ограничете храните, които са богати на животински мазнини.

При неспокойно магнитно поле броя на инфарктите се увеличава три пъти, а този на инсултите два пъти. По-чувствителните хора не трябва да се напрягат излишно. Сърдечно болните, хипертониците, хипотониците трябва да имат лекарства под ръка.

Тези, които реагират с раздразнение, тревога и безсъние да пият валериан или настойка от божул.

Важно е да наблюдавате своето състояние и да го сверявате с прогнозите за магнитни бури.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest