ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Гаргара срещу лош дъх

Гаргара срещу лош дъх

DesislavaDesislava
Новак
177109
Лечение на лош дъх

Човек който има лош дъх вероятно е наясно с проблема, защото обикновено лошият дъх оставя лош привкус в устата. В човешката уста живеят около 700 вида бактерии, въз основа на това не е чудно, че много хора страдат от хроничен лош дъх. Лошия дъх може да бъде причинен от лоша хигиена, храни като чесън и лук, както и някои заболявания , включително бъбречна недостатъчност, диабет и рак. Ето няколко предложения за това как да се справите с лошия дъх.

Стъпка 1

Комбинирайте сол и топла вода в чаена чаша. Направете си гаргара в продължение на 10 секунди. След това изплюйте. Направете това още три или четири пъти. Изплакването и гаргарата със солена вода изчистват бактериите, слузта и другите отпадъци като хранителни частици от устата и гърлото ви, което помага да се отървете от лошия дъх.

Стъпка 2

Направете си своя собствена паста за зъби от сода. Сложете сода в малка чиния и потопете четката за зъби, която предварително сте намокрили с вода или разтворете 2 чаени лъжички сода в чаша хладка вода и си направете гаргара за няколко минути. Измийте зъбите си със сода за хляб. Водородния пероксид в содата неутрализира киселините в устата ви. Киселините са благоприятна среда за развитие на бактерии. Чрез отстраняването им, на бактериите ще им бъде по-трудно да останат живи в устата ви.

Стъпка 3

Карамфил при лош дъх

Направете си гаргара със сок от лимони, вода и половин лъжичка сол. Или нарежете един лимон и поръсете две щипки сол на него, след което смучете парчето 10-15 секунди. Поставете парче пъпеш в устата си и смучете около 10 до15 секунди. Това са две силни рецепти за спиране на лош дъх, които са най-ефектни след ядене на лук или чесън.

Стъпка 4

Направете си чай и пуснете карамфил в него. Карамфилът е силен антисептик. Използвайте 1/4 чаена лъжичка карамфил в 2 чаши гореща вода. Оставете сместа да се запари за около 20 минути, след това изцедете чая през цедка. Направете си гаргара с разтвора за 3 минути. Това премахва киселините от устата ви и съответно премахва лошия дъх.

Стъпка 5

Копърът е един от най-силните и мощни врагове на лошия дъх. За целта си направете чай от семена на копър, който можете да използвате както за гаргара, така и като напитка, защото копърът е полезен както за перисталтиката, така и за възпалението. Другото нещо което можете да направите е просто няколко пъти на ден да дъвчете пресен копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest