Специалистът по хранене Джулиет Уилсън уведоми, че малка порция малини на ден може да помогне на двойки, които искат да имат дете.
Малините съдържат голямо количество витамин С и антиоксиданти, които увеличават шансовете на мъжете и жените да станат родители.
Изследване, проведено от националната лаборатория "Лорънс Бъркли", доказа че при мъже над 40-годишна възраст тези плодове оказват 20% по-малко увреждания на ДНК-то на спермата.
Учените са доказали, че обилната консумация на малини намалява риска от помятане при жените.
Малините са богат източник на фолиева киселина, която е много важен елемент при първите стадии от развитието на зародиша.
Други храни, които могат да ни помогнат за забременяване, са млякото, сиренето и сладоледът. От тези храни можете да си извлечете мазнини по естествен начин.
Пилешкото и телешкото месо също помага при зачеване заради съдържащите се в него протеини и желязо.
Броколите са една от полезните храни не само за жени, които искат да заченат, но и за такива, които вече са бременни. В тях се съдържат желязо, фолиева киселина, фосфор, магнезий, витамините А и В.
Специалистите съветват да консумирате само ръжен хляб, ако искате да забременеете. В него има нужните количества фолиева киселина и белтъчини, освен това количеството на мазнини е ниско.
Фолиевата киселина е изключително важен елемент, който жените трябва да приемат, ако искат да имат дете. Експертите съветват да включвате продукти, богати на този витамин, за по-лесно забременяване.
Ако искате да забременеете, трябва да следите внимателно овулацията си. Необходимо е да избягвате стрес, защото той може да измества дните на овулация и това ще ви пречи да я определяте с точност.
Лекарите наблягат на здравословното хранене като фактор за зачеване. Специалистите са констатирали, че алкохолните напитки и кофеинът пречат на забременяването.
Тютюнопушенето също е един от виновниците, за да не забременее една жена.
Експертите съветват да се избягват мазнините, тестените изделия, подсладени храни, суровата риба, непастьоризирано сирене, зеле, недопечено месо и храни, съдържащи нитрати.