Ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Калций и магнезий помагат за зачеване

Калций и магнезий помагат за зачеване

редакция:
AdminAdmin
Администратор
1k1
Калций и магнезий помагат за зачеване
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.

Калцият и магнезият се считат за особено важни при въздействието върху способността на жената да забременява и да поддържа бременността си.

По естествен път ще набавите нужните количества калций и магнезий чрез консумацията на коприва, спанак, моркови, краставици, репички, черна ряпа, листа от глухарче. Много хранителни продукти от животински произход също съдържат високи нива на ценните съставки.

Съответно съдържанието на двата елемента в организма се намалява при заседнал живот или недостатъчно гимнастика, приемането на много кофеинови напитки, алкохол и лекарства.

Специалистите са категорични още, че съществува добре установена връзка между витамин Е и плодовитостта. Счита се, че витамин Е има много сериозно въздействие върху репродуктивната система както на мъжете, така и на жените. Витаминът се набавя по естествен начин чрез консумацията на различни ядки, покълнали зърна пшеница, слънчоглед, соя и др.

Природните лечители пък препоръчват за по-лесно зачеване да се приема билката пирей. За лечебна цел се използват корените на растението. Билката действа леко слабително. В българската народна медицина се използва при безплодие, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, възпаление на стомаха и червата.

Витамини за зачеване

Сложете 2 супени лъжици от билката в 500 мл кипяща вода. Оставете отварата да ври 10-тина минути. След прецеждане се пие по 1 чаена чаша 3 пъти дневно преди ядене.

Друга полезна билка за зачеване е гръмотрънът. Билката е полезна при безплодие, затлъстяване, задържане на течности в организма, бяло течение и други.

Една супена лъжица нарязани корени гръмотрън се измиват обилно с течаща вода. Заливат се с 500 мл вряла вода, след което се варят още 10 минути. Консумира се отново по една чаена чаша три пъти преди ядене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest