ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Революционното хапче против стареене

Революционното хапче против стареене

бръчки
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
Виж ››

Атаката срещу стареенето е започнала отдавна и повечето козметични компании се опитват да създават кремове и различни продукти, с които да подмладят своите клиенти или поне да ги убедят, че това е възможно. Не само мазилата са ефективни – вече е широко разпространена и пластичната хирургия, която също може да ни помогне в това отношение.

Не можем да не обърнем внимание и на едно ново откритие, което ни обещава да помогне при борбата със стареенето. Става дума за хапче. Едва ли е някаква изненада, като се има предвид, че през последните няколко години учените създадоха вълшебни таблетки за всякакви проблеми.

От хапчета за сваляне на килограми, през таблетки, които преборват рака, такива, които ни отказват от алкохол или помагат да изтрезнеем скорострелно, та до днес с революционното хапче, което ще ни помогне в борбата с годините.

Хапче против стареен

Таблетките са направени на основата на растителни съставки и могат да намалят бръчките с около 10 процента. Британските учени, които откриха заместител не само на многобройните кремове, но и на ботокса, изпробват хапчето върху няколко жени, които имат проблемна кожа.

С течение на времето еластичността на кожата става все по-малка – кожата с годините става суха, груба, следват и бръчките. Учените са на мнение, че това хапче може да помогне за заличаването на бръчки около очите, т.нар. пачи крак. Тези хапчета против стареене, въздействат на дълбоките слоеве на кожата, твърдят изобретателите.

Опъване на бръчки

В състава на тези таблетки е включен и ликопен – това е вещество, което се съдържа в доматите. Един от учените създал тези таблетки е убеден, че това вещество може да активира гени, които да произвеждат колаген и естроген.

Ликопенът е определян като един от най-мощните антиоксиданти, който се съдържа в хранителни продукти. Смята се, че играе много важна роля и при предотвратяването на ракови заболявания, както и на такива, свързани със сърдечно-съдовата система.

Освен в доматите ликопен се съдържа и в динята, гуава, шипката, розовия и червен грейпфрут, аспержи, райска ябълка, магданоза и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest