ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Никотинова киселина за красива коса

Никотинова киселина за красива коса

Коса
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Съществуват много различни вещества със сложни имена. Някои от тях са необходими на човешкия организъм в малки количества, други спомагат за поддържане на красотата, а трети са просто незаменими. Днес ще си говорим за никотиновата киселина, която освен че се грижи за женската красота, е също толкова необходима на целия организъм, за да функционира правилно.

Един от най-малко споменаваните витамини е РР. Той има две активни форми, в които съществува - никотинова киселина и никотинамид. Според специалистите този витамин е равностоен на лекарствено средство и се смята за елемент, без който е невъзможно нормалното протичане на окислително-възстановителните процеси в организма.

В хормоналната сфера витамин РР участва в образуването на редица важни хормони: тироксин, кортизол, инсулин, тестостерон, прогестерон и естрогени.

Разбира се, няма как да пропуснем ползите от никотиновата киселина върху косата. Препоръчително е да използвате този витамин и за коса, и за мигли, тъй като той стимулира растежа и прави космите по-здрави и силни.

Изключително полезно за растежа на косата е маска с никотинова киселина. За да си забъркате чудотворната смес, е необходимо 1 ампула киселина и 1 чаена лъжичка сок от алое. Смесете съставките и нанесете с лек масаж върху корените на косата, която предварително сте измили.

Красива Коса

Ако ви е останало количество от маската, можете да го разпределите по цялата дължина. Покрийте главата си с фолио или найлонова торбичка, а след това и с кърпа. След 2 часа измийте косата с топла вода.

Витамините от група В и РР (никотинова киселина) помагат за заздравяването на корена на косъма и предотвратяват косопада.

Тъй като РР участва в процеса на преобразуване на мазнините и въглехидратите в енергия, нормалното му количество в организма спомага за достигането и поддържането на оптимална маса на тялото.

Витаминът ускорява процесите на метаболизма, нормализира нивото на холестерола и активира детоксикационната функция на черния дроб. Никотиновата киселина помага за извеждането на шлаките и за пречистването на организма. Освен това тя стимулира изработването на хормона на радостта - серотонин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest