ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Какво е неврит и как се лекува

Какво е неврит и как се лекува

Болки в гърба
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Невритът представлява възпаление на нервите. Обикновено заболяването е придружено с остра болка, чувствителност, изтръпване, а в редки случаи и парализа на засегнатите части на тялото. Невритът и други заболявания на периферните нерви събирателно се означават като невропатии.

Има няколко вида неврит. Те се определят според броя на нервите, които са възпалени, както и според видовете засегнати нерви. Когато е засегнат един нерв, заболяването се диагностицира от лекарите като мононеврит. При повече засегнати нерви са нарича полиневрит.

Обикновено се възпаляват нервите между ребрата, мишниците, предмишниците, в областта на пояса и седалището. При тези случаи невритът са характеризира съответно като интеркостален неврит, брахиален неврит, улнарен неврит и лумбосакрален неврит. Когато засегнат е вестибуларният нерв, неразположението се нарича вестибуларен неврит.

Няколко са причините за появата на неврит. Това може да бъде травма, когато нараненият нерв се възпали. Инфекции, хранителна недостатъчност и недостиг на витамин В, наследствени заболявания са други негови причинители.

Неврит

Неврит може да се наблюдава и като нежелана лекарствена реакция при продължителен прием на лекарства за понижаване на холестерола (статини), за контролиране на кръвно налягане и артрит.

Има начини за справяне с неврита. Най-често това става благодарение на лекарствени средства в орална и инжекционна форма, физикална терапия, поливитаминни препарати, акупунктура. Самото лечение се изписва в зависимост от причината и вида на неврита, от който страда даденият пациент.

Лечението на неврита е познат от дълбока древност. Народната медицина препоръчва соевите зърна и най-вече соевото мляко. Те се считат за добро средство за облекчаване на симптомите при неврит.

За да има ефект, лечението с тях трябва да продължи най-малко 3-4 месеца. Ечемикът също се препоръчва при неврит, като той се консумира под формата на отвара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest