ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Какво трябва да знаем за кърменето

Какво трябва да знаем за кърменето

Кърмене
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Всеизвестен факт е, че кърмата е най-подходящата храна за новороденото бебе и е особено важно да го съпътства и през следващите месеци от живота му.

Тя се усвоява отлично от бебешкия организъм и колкото и да са обогатени изкуствените бебешки млека с различни витамини и други ценни вещества, те не могат пълноценно да я заместят.

Ето какво е важно да знаете за кърменето, когато все пак продължавате да се двоумите дали да кърмите Вашето мъниче или директно да му предлагате изкуствено мляко:

1. Майчината кърма е обогатена с антитела, които изкуствените млека не притежават. Те помагат на бебето да расте здраво, като укрепват имунната система и го предпазват от редица заболявания.

2. За разлика от изкуствените млека, майчината кърма няма как да предизвика алергии у детето и освен това се усвоява чудесно от бебешкия организъм.

Майка и бебе

3. Когато майката кърми детето си между тях се установява не само физически, но и психологически контакт.

4. Напълно погрешно е да мислите, е ако кърмите детето си, сучейки то ще деформира гърдите Ви. Ако това се случи, причината е не процесът на кърмене, а дългият период, през който сте били бременна.

Освен това според повечето специалисти, майките, които кърмят, по-бързо възвръщат формата си, защото като отделят кърма те изгарят много енергия. Това е причината по време на периода на кърмене кърмачките да поемат достатъчно течност.

5. Ако все пак поради някакви причини се откажете да храните бебето си по естествен път, то тогава поне се изцеждайте и поднасяйте кърмата на бебето си с шише.

Имайте предвид, че тя може дори да бъде замразявана и съхранявана във фризера за времето, когато се налага да отсъствате или когато вече нямате кърма.

6. Когато кърмите бебето, винаги се настанявайте удобно, за да се превърне това в желан момент не само за гладното мъниче, но и за Вас.

Немалко бащи са споделяли, че съжаляват, че не могат и те да изпитат такава интимност с новопоявилия се член на семейството, а в същото време и самите майки признават, че най-силно са усещали майчинството в периода на кърменето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest