Интересен факт, който не знаем, е, че бамбукът и по-специално бамбуковите кълнове са едни от най-разпространените продукти в кулинарията изобщо. Това, разбира се, има своето обяснение, а именно – големия китайски народ.
Истината обаче е, че тази растителна култура е толкова предпочитана заради многобройните ѝ здравословни ползи. За щастие, бамбукови кълнове вече могат да се намерят и в България. Точно и по тази причина ви представяме невероятните ползи от тях /виж галерията/.
На първо място, бамбуковите кълнове помагат срещу излишните килограми
В бамбуковите кълнове почти няма калории. Въпреки че са бедни на въглехидрати, те имат уникалното свойство да засищат организма. Това прави бамбука желана съставка от всяка диета. Високото съдържание в бамбуковите кълнове на балансиращи вещества пък ги чудесен избор за салата, гарнитура или предястие.