Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Точните храни и билки срещу трите най-разпространени заболявания

Точните храни и билки срещу трите най-разпространени заболявания

3 от 3 Снимки

Лошо храносмилане


Нарушено храносмилане е общ термин, използван за описание на всеки дискомфорт, който усещаме в централната и горната част на корема. Често лекарствените продукти, които можем да си купим в аптеките, имат обратния ефект и водят до засилване на неприятните усещания.

Изключително ефективно средство за справяне с лошото храносмилане е екстрактът от артишок.

С него можем да се справим с подуването, което често е резултат от преяждането с мазни храни, сладкиши и тестени изделия. Друг вариант за справяне с проблема е и чай от бял трън. Артишокът стимулира производството на жлъчка в черния дроб, за да помогне на тялото да се справи с мазнините. Белият трън, от своя страна, също действа върху черния дроб, като осигурява антиоксидантна защита от токсичните ефекти на алкохола и някои други видове храни.

В сезона на настинките изключително страшно звучат резултатите от изследването на учени от Държавния университет в Тайпе, Тайван, които съобщиха, че близо 90% от лекарствата срещу грип и простудни заболявания могат драстично да увеличат риска от сърдечен удар.

Изследователите открили, че лекарствата, в които се съдържа ибупрофен, макар и да се борят с инфекциите на дихателните пътища, утрояват шанса от сърдечна атака. Обобщени данните показват, че нестероидните противовъзпалителни средства са по-скоро опасни, отколкото полезни.

Също така под прицела на учените попада и парацетамолът, който също се оказва опасен за здравето. Според тях той увеличава риска от сърдечни заболявания, хронични болки, храносмилателни проблеми, понижено настроение. Истината е, че настинки и грип могат да се лекуват с естествени продукти. Вижте в следващата галерия природни лекове срещу пет общи заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати