Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Влюбването разбърква мозъка ви. Вижте какво се случва с него

Влюбването разбърква мозъка ви. Вижте какво се случва с него

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
4 от 5 Снимки

4. Безпокойството намалява


Нивата на кортизол при влюбване се покачват, но това не води до притеснение и безпокойство, както би се очаквало. Това се дължи на факта, че онази част от мозъка ви, която би трябвало да отчита това увеличение, се самоизключва при влюбване. Тази т.нар. амигдала по принцип реагира на безпокойството, но в период на влюбване не работи. Това означава, че мозъкът ви е просто изключен;

Влюбването е едно от най-странните неща, които могат да се случат на човек. Когато човек е влюбен, той определено се променя. Странните и нелогични промени могат да бъдат обяснени с промени в мозъка.

Но какво точно се случва с мозъка ни, когато се влюбим. Няма човек, който да не е изпитвал онова странно чувство в този момент. Намален апетит, безсъние, липса на концентрации – все симптоми на влюбването.

Тази необичайна лудост е характерна за всеки, в чието сърце се заражда нов пламък. Зад всеки нелогичен симптом се открива обяснение в мозъка и промените, които учените констатират. Оказва се, че любовта си има логично научно обяснение. Какво точно се случва, вижте в галерията по-горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати