ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Маникюр през бременността - да или не?

Маникюр през бременността - да или не?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k526
Бременност
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Бременността е период в живота на жената, в който тя трябва да е особено внимателна и да се грижи за себе си. В него има специални изисквания за това как да пази както своето, така и здравето на бебето.

Както всяка жена, и бременната иска да е красива. Понякога обаче притесненията за плода надделяват и дамите се ограничават от най-различни разкрасителни процедури. Това стана особено популярно в последно време, когато бременните се опитват да се предпазват от различните химикали, които се намират в козметичните продукти.

Малко жени са наясно с маникюра по време на 9-те месеца и можем ли да имаме красиви нокти и в този период. Заблудите са много. Време е да разбием най-големите митове.

Опасности

Маникюр

При професионалното оформяне на маникюра има няколко стъпки, които не носят рискове за майката и плода. Единственото, което е добре да се избягва, е изрязването на кутикулите. При него може да се заразите случайно с най-различни инфекции, което е опасно за плода. Ето защо е много по-добре да кажете на маникюристката просто внимателно да избута кутикулите.

За да се предпазите от инфекции, винаги следете дали инструментите пред вас са дезинфекцирани преди започване на процедурата. Ако не сте сигурни, просто трябва да помолите маникюристката да ги дезинфекцира отново пред вас. За лична сигурност може да говорите с маникюристката и да носите инструменти от вкъщи.

Всичко това е задължително както при бременните, така и при останалите жени, които ходят на маникюр. Когато във вас расте живот обаче, е особено важно, защото все пак носите отговорност и за друг.

Гел лак

Гел лак

Що се отнася за гел лака, бременните жени няма от какво да се притесняват – той е напълно безопасен. Тази дълготрайна алтернатива може без проблем да е техен избор в периода на бременността.

Педикюр

Педикюр

Друг спорен момент по време на бременността е педикюрът. Дълбоко залегнало е убеждението, че масажът на стъпалата може да предизвика раждането. Това е мит и няма нищо общо с истината. Педикюрът е особено важен за бременните жени просто защото самите те трудно се грижат пълноценно за стъпалата си, особено с напредването на бременността. Ето защо те не трябва да се лишават от това удоволствие.

В последния месец на бременността все пак ще трябва да се лишите от цвета на ноктите си. По време на раждането не е хубаво да сте с лакирани нотки. Всичко това се налага поради факта, че естественото оцветяване на ноктите говори много на лекаря за здравословното ви състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest