ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Кои са причините за появата на бръчки

Кои са причините за появата на бръчки

Бръчки
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Много жени смятат, че употребата на грим води до поява на бръчки. Но дали това е така? Вреди ли гримът на кожата и кои всъщност са причинителите на бръчките? Оказа се, че схващането е погрешно и има куп други фактори, които предизвикват формирането на фини линии по лицето. Някои от тях ще разгледаме сега.

Бръчките са резултат от генетична предразположеност и наследствени фактори. Влияние оказва и скоростта, с която се състаряват клетките, но това индивидуално за всяко тяло. Така че, гримът не е основният виновник за появата на бръчки.

Нещо повече - доказано е, че ако гримът се нанася правилно, той може да има предпазващ и защитен ефект за кожата, защото образува филм върху нея.

Кой е най-големият враг на кожата?

Слънцето е сред причинилите на бръчки и заема челото на класацията за вредни фактори, влияещи на най-големия орган на тялото - кожата. Слънчевите лъчи оказват силно негативно влияние върху начина, по който тя изглежда. Освен това трябва много да внимаваме за най-уязвимите участъци от лицето и тялото, за да се предпазим от бръчки. Затова е добре да използваме слънцезащитна козметика на плажа или в планината.

Какво причинява образуването на бръчки по нашето лице?

1. Типът кожа

Мимиките също способстват за появата на бръчки

Хората със суха кожа и тези, чието лице постоянно е в множество мимики, са склонни много повече към образуване на бръчки, за разлика от всички останали. Те са рискова група, затова трябва да предприемат незабавно превантивни мерки за поддръжката на състоянието на своята кожа.

2. Твърде много слънце

Появата на бели и по-тъмни петна по кожата поради прекомерно излагане на слънце е често срещано явление. Същевременно дълбоките бръчки, които повечето от нас имат по челото, са в много случаи резултат от мимическите движения, който правим, за да избегнем неприятните усещания при досега с пряка и силна светлина. Последиците са: подсилваме процеса на образуване на бръчки по нашето лице.

3. Начинът на живот

Най-важните причини за поява на бръчки са:

- преумората;

- стресът;

- пушенето;

- небалансираното и нездравословно хранене;

- липсата на витамини;

За да имаме изящно нежна, мека, гладка и млада кожа, трябва да избягваме всяко едно от гореспоменатите неща.

Козметичните продукти трябва да се съобразяват с типа на кожата

Неправилните козметични продукти могат да доведат до появата на бръчки

Ежедневната употреба на грим и козметични продукти не са основна причина за образуването на бръчки. Експертите твърдят, че правилното използване на фон дьо тен например и внимателното му нанасяне може да има превантивен ефект и положително въздействие върху кожата.

Гримът може да възпрепятства възникването на много дерматологични проблеми. Единственото нещо, което стриктно трябва да съблюдаваме, е дали козметичните продукти, които употребяваме, са съобразени с типа кожа, който притежаваме и дали са в срок на годност. Ако нашата кожа е мазна, не трябва да използваме кремове за суха кожа и обратно, защото тя реагира мигновено на подобни експерименти, с появата на петна, пъпки и др.

Какво да кажем за алергичните реакции?

Понякога различните съставки на гримовете и козметиката, която използваме, може да провокират алергични реакции. Някои елементи, които влизат в техния химически състав, често могат да въздействат негативно на чувствителна кожа, да доведат до зачервеняване, сърбеж, екземи, обриви. Ако установим подобни ефекти върху кожата си, непременно трябва да използваме антиалергични продукти и да се консултираме с дерматолог, колкото е възможно по-скоро.

Три бързи съвета за по-красива и здрава кожа

1. Обръщайте специално внимание на чувствителния околоочен контур.

2. Ежедневната хидратация;

3. Здравословен и щастлив живот – здрава и изящна кожа;

- живот без стрес;

- балансирана диета, здравословно хранене;

- живот без тютюнопушене и цигарен дим;

- пълноценен сън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest