ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Важни грижи за ноктите през пролетта

Важни грижи за ноктите през пролетта

Важни грижи за ноктите през пролетта

Грижите, които полагаме за ноктите си, са част от грижата за ръцете, която пък е компонент от старанията, насочени към добрата ни цялостна визия. Взаимната връзка и обусловеност, която съществува между тези елементи от външността, налага те да се поддържат на еднакво добро ниво, в една обща тоналност, която да създава чувство за хармония.

Как да се грижим за ноктите през пролетния сезон?

Пролетта е времето, когато сваляме зимните дрехи, а това винаги означава да се обърне внимание на цялостната визия. Наред с грижите за косата, лицето, върви и грижата на ноктите, които определят вида на ръцете. Ето най-важните моменти от грижата на ноктите.

Почистване на нокътната плочка и кожата около нея - само топла вода и сапун не са достатъчни. Кожата около нокътя е по-груба и през зимата е станала твърда и дори напукана от студа. Затова тя трябва да се подхрани и омекоти. Най-добре да се използва растително масло с няколко капки лимонов сок. Ще помогне при чупливи нокти, което се получава при дефицит на витамини през зимата.

Важни грижи за ноктите през пролетта

Интензивна грижа при проблемни нокти - необходим е масаж, който обикновено се извършва в козметичните салони, но може да се приложи и у дома. Прави се при монотонна работа или продължителна работа във вода, което прави ноктите по-чупливи. За целта се масажират с кръгови движения меките възглавнички на върха на пръстите, за да се раздвижи кръвта. Подобряване кръвообращението на гърба на ръцете се постига чрез леко щипване на гърба на ръката или потупване с другата ръка.

За заздравяване на нокътната плочка подходящи са ваните с лайка. Те подхранват ноктите и омекотяват епидермиса.

Важни грижи за ноктите през пролетта

Маникюрът е това, което съсредоточава цялото внимание, когато става въпрос за ноктите. При неговото изработване трябва да се държи сметка и за грижата за нокътя. Това ще рече да се започне с изрязване на кожичките около нокътя, като мястото се подхрани с подходящ крем.

Преди нанасяне на лак за нокти се поставя база, която трябва добре да се подбере. Основите за лаковете, които са обогатени с витамин Е и витамини от група В, са за предпочитане. Те се грижат за растежа и здравето на ноктите. Лакът трябва да предпазва ноктите от изсушаване.

Грижата за здрави нокти обхваща и хранителна диета, която трябва да включва много свежи сезонни зеленчуци и плодове, които ще осигурят на нокътя витамини, минерали, микроелементи.

За перфектни ръце през пролетта, вижте още идеи за маникюр и масла за нокти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати