Грешки в грижата за лицето, които увреждат кожата

Грижа за кожата на лицето

Основният елемент на добрата визия е кожата на лицето. Нейното състояние дава информация за начина, по който се грижим за себе си.

Проблемната кожа на лицето създава много грижи и е най-честата причина за неудовлетворение от външния вид. Несъвършенствата често не са проява на проблеми, които трябва да се лекуват, а на неправилна грижа за кожата на лицето. Грешките с нейната поддръжка стават причина за поява на различни раздразнения, запушени и разширени пори, обилна себумна секреция, дори на акне.

Честа смяна на козметиката - примамливите нови предложения често изглеждат несравнимо по-добри от наличната козметика и това изкушава дамите да изпробват непрекъснато нови продукти. Това невинаги е полезно, кожата има нужда от период на адаптация към новото.

Всекидневното ползване на скраб - ясно е, че премахването на мъртвите клетки е полезно за обновяване на кожата. Кожата обаче разполага с механизмите, с които да извършват процесите на регенерация. Това трябва да се има предвид при ексфолирането. Не е нужно то да се прави ежедневно, защото така ще изтънее горния кожен слой и предпазните свойства на последната защитна преграда от околния свят ще намалеят.

Липса на изградени навици при ползване на продукти за премахване на грима - сапунът и водата не са достатъчни за отстраняване на натрупаната мръсотия и грима от лицето. Сапунът изсушава кожата и я прави податлива на инфекции. Има специални продукти за грим, които трябва да се ползват ежедневно.

Почистване на кожата на лицето

Кожата на лицето не се тонизира - тоникът се използва, за да възстанови естественото ph в кожата, което е важно за нейното здраве. Тоникът за лице не бива да е на спиртна основа, защото допълнително ще я изсуши.

Лъщенето на кожата се прикрива с пудра - при нанасяне на пудра върху много мазна кожа, която лъщи, се получава гъста маса и тя запушва порите. До появата на гнойни пъпки времето е съвсем кратко.

Миене на лицето преди душ - по-добре е да се направи след къпане, защото душ геловете съдържат парабени и силикон, които се разнасят по кожата и я увреждат. След душа е добре да се почисти лицето с подходящи почистващи продукти.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати