Как да си направим сами домашен заздравител за нокти

Как да си направим сами домашен заздравител за нокти

В модерното време, в което живеем ние, жените, можем да си позволим всякакъв лукс по отношение поддържането на безупречен маникюр. Искате ноктопластика или гел лак - веднага се отбийте при маникюристката ви и проблемът ви бързо ще бъде решен. Но понякога просто не ви остава време да се подлагате редовно на подобни процедури, а и е ясно, че дори и от гел лак ноктите ви трябва да почиват от време на време.

Налага се сами да се погрижите за тях и макар все още да няма измислен начин за приготвянето на домашен лак за нокти, то тук ще ви предложим няколко начина как да си направите сами домашен заздравител за нокти. Не че подобни продукти не се продават, но натуралното си е натурално...

1. Зехтинът не се използва само в кулинарията, но и в козметиката. И то масово. Именно той се явява чудесно средство за заздравяване на ноктите. Необходимо е само да намажете нокътните си плочки с него и така да пренощувате. Естествено, за да не омазните чаршафите си, увийте ноктите си с лепенки или направо пъхнете ръцете си в памучни ръкавици;

Как да си направим сами домашен заздравител за нокти

2. Знаете, че комбинацията жълтък + прясно мляко + мед е универсална. В зависимост от пропорциите с нея може да се подхранва както косата, така и кожата. Но е супер ефективна и за заздравяване на ноктите. Трябва само да смесите 2 разбити жълтъка с 10 г мед и 5 с.л. прясно мляко. Напоете добре памучета с тази смес и ги поставете върху ноктите си. Добре е да престоите с тях около 15 мин, преди да измиете ръцете си, така че си пуснете някое приятно филмче и просто релаксирайте, докато се грижите за красотата и здравето на ноктите си.

3. Няма как в кухненския ви шкаф да не се намира някое и друго пакетче желатин. Загрейте на котлона или чрез електрическата си кана около 300 мл вода и го изсипете върху предварително извадения от опаковката си желатин в купа. Изчакайте той да се разтвори напълно и след като е изстинал, потопете в него ноктите си за около 5- 10 мин. Желатиновата смес е супер лесна за приготвяне и се явява супер ефикасен домашен заздравител за нокти. Освен това, ако приберете купата с желатиновата смес в хладилника, ще можете да я използвате още около 2 месеца. Все пак е желателно процедурата с потапянето на ноктите да се прави 2 пъти седмично.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати