Разхубавяващият ефект на киселото мляко върху кожата

Домашна маска с кисело мляко

Полезните свойства на киселото мляко като храна са широко известни на всеки българин. Това е възможно най-добрият естествен пробиотик, който се грижи за чревната флора.

Освен като храна, киселото мляко има много полезни качества и в козметиката. Калцият е първият елемент, който киселото мляко съдържа в изобилие, а той регенерира кожните клетки.

Витамините В2, В6 и В12 пазят кожният слой от свободните радикали и регенерират клетките. На тях може да се разчита за хидратиране на кожата.

Бръчките ще намалеят видимо, ако в подхранването на лицето участва млечна киселина, а тя е основна хранителна съставка на киселото мляко.

С този хранителен продукт може да се подобри тена на лицето, да се намалят пигментиралите участъци от кожата, да се заличат тъмните кръгове под очите. То служи и като ексфолиант и е най-популярното средство за лечение на слънчеви изгаряния.

Разкрасяването с кисело мляко ще се превърне във ваша любима процедура, щом се убедите в неговата ефикасност. Ето две домашни маски с кисело мляко.

Маска за лице с кисело мляко

Маска за лице

Маската се прави вечер преди лягане. С помощта на тампон се втрива лек слой кисело мляко в кожата на лицето. С по-мокър тампон се обтрива лицето отново. Следващият тампон трябва да е много добре намокрен, за да се изчисти излишното кисело мляко. Докато кожата все още е влажна, се нанася избраният крем за подхранване.

Ако целта на тази маска е да стегне кожата, то трябва да се остави съвсем тънък слой мляко да действа и през нощта. При този вариант подхранващ крем се нанася само на челото и под очите, както и в зоната на шията.

Маска за лице с яйце и кисело мляко

Маска за лице с кисело мляко и яйце

В бурканче се поставя 1 жълтък. Към него се добавят 1-2 чаени лъжички лимонов сок или сок от грейпфрут. Разбърква се и сместа може да стои в хладилника за две или три маски.

С леко влажен тампон се нанася от сместа върху лицето, но трябва да се отстрани бързо, преди да навлезе в порите. Това действие се повтаря още 2-3 пъти, като количеството от сместа става все повече. Само 2-3 минути са нужни, за да подейства пяната от жълтъка и се измива с вода. После се нанася подхранващ крем за лице.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати