ezine.bg»Статии»Красота»Как правилно да използвате епилатор

Как правилно да използвате епилатор

Как правилно да използвате епилатор

Днес има много начини да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Епилаторът предлага една от тези възможности и е предпочитан от много хора. Това чудесно изобретение ви позволява да забравите за излишните косми за няколко седмици.

Въпреки че този уред отдавна се е появил в живота ни, въпросът как да се използва епилатор, все още стои на дневен ред. Съществува и проблемът с болката по време на епилация. Как да се епилираме без болка?

Предимства и недостатъци на използването на епилатор

Епилаторът за разлика от самобръсначката премахва косъма с корена му и може да забравим за окосмяването за срок от две до четири седмици. Самобръсначката просто отрязва горната част на косъма и оставя корена му на място. След 2-3 дни с просто око може да се види как косъмчетата започват да прорастват отново.

Епилирането е проста процедура, която може да се извърши в домашни условия. По време на епилирането не е необходимо да се ползват специални кремове или гелове.

Недостатък са болезнените усещания по време на процеса. Как да ги намалим?

От значение е да се подбере правилно времето за епилиране. Най-добре да е при дължина на косъма 0.5 милиметра.

Преди началото огледайте кожата. Не трябва да има релефни бенки и разширени съдове. При наличието им космите около мястото трябва да се премахнат по по-безопасен начин.

Епилация

Кожата трябва да се подготви за епилация. Най-добре с релаксираща вана. Може да изберете и модел, при който уредът работи директно под водата.

Кожата не трябва да се овлажнява и подхранва с други продукти. Така космите ще станат хлъзгави и няма да бъдат захванати от епилатора.

Регулирайте скоростта на въртене на механизма. Скоростта трябва да бъде избрана така, че уредът да премахва космите заедно с корена, а не да ги накъсва. Изберете място на кожата, където да пробвате. Задайте минимална скорост и постепенно увеличавайте, докато стигнете оптималната.

Движете епилатора срещу посоката на растеж на косъма и го дръжте под прав ъгъл спрямо кожата. Дръжте уреда с една ръка, а с другата разтеглете епилираната зона. Това ще помогне за намаляване на болката и дискомфорта.

Как да се епилираме безболезнено?

Не спестявайте пари от този уред, купете добър епилатор. Добрите модели имат допълнителни дюзи и полезни функции, които ще изгубите.

Създайте релаксираща среда. Използвайте подходящ музикален фон или друго приятно разнообразие. Махнете първо най-тънките косми. Така тялото ще свикне с по-малката болка и ще се справите по-лесно.

След като привършите, нанесете успокояващ крем. Може да останат червени точки на някои места, но те ще изчезнат след няколко дни. Използвайте продукти, които забавят растежа на космите. Ще ги намерите като гелове, спрейове или кремове. Така ще разредите процедурата.

Тези, които имат нисък праг на болка или прекалено чувствителна кожа, може да се ориентират към лазерното обезкосмяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати