Как да се справим с бухнала коса

Бухнала коса

Бухналата коса е проблем, с който сме запознати повечето жени. Това неприятно явление се забелязва, като сме измили косата си или когато излезем навън в по-влажно време.

На пазара вече има изключително много стилизиращи продукти, които можете да използвате, като вакса за коса или специална пяна.

Също така можете да се сдобиете с преса за коса. При изправяне на косата гривата запазва обема си, но не изглежда бухнала и разпиляна.

Само че пресите накъсват косата и я изтощават. Ако искате да запазите здравината на косата си, но да се справите с бухналия ѝ вид, използвайте балсам или маска.

Разресвайте косата си, след като нанесете балсама или маската. След това изсушете косата си със специална четка за изправяне на коса и сешоар. Сешоарът също изтощава косата, но не както пресата.

Ако нямате време да си сушите косата и не искате да използвате продукти като вакса или пяна, опитайте маска с кокосово масло, за да се справите с бухналата коса.

За целта втрийте малко от масло в косата и останете така 1 час или повече. Правете тази процедура поне веднъж на 2 седмици, ако ви притеснява бухнала коса.

Шампоан за гладка коса

Също така, когато си купувате шампоан или балсам, четете внимателно дали е подходящ за вашата коса. Използвайте продукти, които изглаждат косата, оставят я здрава и блестяща.

Можете да прикриете бухналата си коса с прическа. Просто се вържете на кок, опашка или плитка.

Ако въпреки всички усилия не можете да се справите с бухналата коса, се консултирайте с фризьор, който да ви даде съвети, специално съобразени с косата ви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати