ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Ферулова киселина срещу бръчки и стареене

Ферулова киселина срещу бръчки и стареене

Ферулова киселина срещу бръчки и стареене

Днес феруловата киселина започва да набира все повече популярност, тъй като притежава уникални свойства. Нейното основно действие е антимикробно, антиоксидантно и противовъзпалително, като така тя помага за неутрализирането на свободните радикали, които са една от причините за преждевременното стареене на кожата.

По този начин феруловата киселина се бори активно с проблемите на първите бръчки на кожата, пигментните петна, както и със загубата на еластичност.

Този вид киселина може да бъде намерена в клетките на различните растения - кафявия ориз, овес, семената на ябълките или пък фъстъците, като днес все по-често тази съставка се добавя в маските за лице.

Интересен факт е, че тя може да бъде не само извлечена от естествените източници в природата, но също така може да се произвежда дори в лабораторни условия. Продуктите с нея могат да се ползват при различните кожни проблеми, но и при всички типове кожа.

Как действа ферулова киселина на кожата?

1. Помага за намаляването на фините бръчки и линии - ефективно влияе и защитава кожата ни радиацията и замърсяванията, които са един от основния враг на еластичната кожа. Спокойно може да ползвате ферулова киселина срещу бръчки.

2. Намалява възпалението - ако страдате от черни точки и различни гнойни възпаления, тогава ферулова киселина ще ви помогне да се справите с тях.

3. Регенерираща функция - помага да се минимизира вредното въздействие на слънчевите лъчи.

4. Минимизира появата на кафяви петна - изравнява и избистря тена, а също така помага за изсветляване на пигментните петна по кожата.

5. Намалява отпускането на кожата и я прави по-еластична - свободните радикали оказват пагубно въздействие на кожата, като по този начин тя губи еластичността си, а феруловата киселина от своя страна помага да се минимизира вредното им въздействие на кожата.

Ферулова киселина за хубава кожа

6. Намалява зачервяванията по кожата - помага за изграждането на защитна преграда, като така кожата ни е защитена от ултравиолетовите лъчи и вредното им въздействие.

7. Усилва полезното действие на витамини Е и С - феруловата киселина има много засилващо действие, като по този начин при употреба с други антиоксиданти в грижата ви за кожата, тя усилва полезното им действие. Редица дами ползват феруловата киселина срещу стареене.

8. Минимизира тъмни петна от пъпките - ако имате навика да се чоплите, тогава знаете колко е неприятно да се образуват след това белези и различни петна по кожата. От друга страна феруловата киселина ви помага да се намали не само възпалението, но и да се изсветли кожата в тези участъци.

9. Намалява пигментация от мелазма - това е хронично състояние, като антиоксидантното действие на киселината помага за защита на кожата от агресивното въздействие на външните фактори.

Можете да прилагате козметични средства с тази киселина в тях веднъж на 2-3 дни, като задължително ги съхранявайте в тъмни и хладни места, защото не бива да имат пряк достъп до светлина.

Имайки предвид множеството полезни свойства на феруловата киселината, определено тя си заслужава славата и днес започва все по-смело да навлиза в рутината на множеството жени по света в anti-age грижата за кожата. С помощта на тези серуми и кремове с тази съставка можете да имате красива, млада и стегната кожа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати