ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Масаж за красиво лице

Масаж за красиво лице

Масаж за красиво лице

За да имате красиво лице, трябва да се наспивате добре, да се храните с полезни продукти и да глезите лицето си с маски. Но освен това е необходим и масаж на лицето.

Най-добре е ако може някой друг да ви прави масаж, но можете доста неща да направите и със собствените си ръце. Почистете лицето си и нанесете мазен крем или зехтин върху кожата.

Започнете от линията на брадичката. Пощипвайки кожата, движете се отляво надясно по брадичката и обратно. С тези пощипвания тонизирате кожата.

След това погалете с лек натиск, а след това направете същото в областта около устата. С кръгови движения внимателно масажирайте бузите си и плавно преминете към носа.

След това масажирайте около очите, като внимавате да не разтеглите фината кожа, а след това масажирайте и челото. Правете спираловидни движения по хоризонтала на челото, перпендикулярно на носа.

Повторете отново поне веднъж, а по-добре – два пъти. Когато приключите с разкрасяващия масаж за лице, с леки потупвания освежете цялото си лице, това ще подобри кръвообращението.

Масажиране на лицето

Ако правите този масаж на лицето всеки ден, това ще отпусне напрегнатите мускули на лицето ви, които са една от най-често срещаните причини за появата на бръчки.

Освен това масажът спомага за подобряването на циркулацията на кръвта и увеличаването на изработката на колаген в кожата, а той е отговорен за нейната еластичност.

Различните видове натискания, поглеждания, пощипване и потупване много добре се отразяват върху състоянието на кожата. Важното е да не натискате силно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати