Прически с повече обем

Прически с повече обем

През 2012 година коафьорите от цял свят са на едно мнение – прическата трябва да е обемна. Някои от модерните прически приличат на характерните за седемдесете години.

Най-подходящата дължина на косата за оформяне на модерна обемна прическа е средна или малко по-къса от средната. Ако пък косата ви е достатъчно гъста, дължината няма никакво значение.

Дългата коса е подходяща за оформяне на прическа с повече обем само ако е гъста, защото иначе ще е много трудно да се създаде обем при рядка и тънка коса.

Обемната прическа дарява дамата с така мечтаната гъста грива, която буди възхищение и дори завист. С помощта на правилно избраните средства за стилизиране на косата и с внимателен подход към измиването й, ще превърнете и най-тънката коса в истинска грива на сексапилна лъвица.

Прически с повече обем

Най-лесният начин да създадете обем на косата си е да се подложите на студено къдрене, но все пак трябва да сте наясно, че колкото щадящи продукти да се използват при тази процедура, тя уврежда косата.

При измиването на косата трябва да използвате шампоан и балсам, които са подходящи за вашия тип коса. Трябва да купите специална пяна за обем.

За да оформите ежедневна прическа с обем, ще ви помогне пяната. След като измиете косата си, нанесете малко количество от пяната върху дланите и като започнете от корените на косата, я нанесете по цялата дължина.

Като използвате кръгла метална четка или като разрошвате кичурите с пръсти, изсушете косата със сешоар, като ги повдигате от корените.

Ако косата ви е къса, използвайте гел за обем. Сложете малко гел на дланите си, разтъркайте го и го нанесете върху отделните кичури, за да направите косата си по-обемна. Можете да използвате гела върху мокра или върху суха коса.

Друг начин за създаване на повече обем е да тупирате косата си, след това да я срешете съвсем леко отгоре и да оформите ефектен кок или да завиете леко краищата навътре.

Рейтинг

5 6
4 4
3 6
2 8
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати