ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Проверени начини срещу гризане на нокти

Проверени начини срещу гризане на нокти

Проверени начини срещу гризане на нокти

Хората, които постоянно гризат ноктите си, представляват доста грозна гледка. И докато малките деца могат да предизвикат усмивки, то възрастният човек, който си гризе ноктите, предизвиква съвсем други реакции у околните.

Освен грозния маникюр гризането на нокти оставя у наблюдаващите този процес впечатлението, че човекът, който го прави, е изключително неуверен в себе си и е нервен.

Желанието човек да гризе ноктите си възниква поради различни причини. Това може да е скука, силни преживявания, неуравновесеност или дори агресия. Понякога хората го правят неосъзнато, докато се опитват да вземат важно за тях решение. По този начин обаче, освен грозен вид на маникюра, може да се получи и инфекция.

За да приключите с този грозен навик, опитайте се да приемате поне част от проблемите си философски. Когато усетите, че имате желание да си гризете ноктите, хапнете нещо, излезте на разходка, научете интересна информация от Интернет.

Проверени начини срещу гризане на нокти

Научете се да релаксирате. Редовно се накисвайте във вана с ароматна пяна, пийте успокояващи чайове, посещавайте спа-центрове.

Според старото поколение гризането на нокти може да се предотврати, като пръстите се намажат с люта чушка, горчица или йод.

Ако не искате да си купите специален лак за нокти, който предотвратява гризането на нокти заради горчивия му вкус, гризете вместо тях сушени плодове или дори специална гумена играчка, която се използва за облекчаване на растежа на зъбите при децата.

Редовно посещавайте маникюристка, за да успеете да контролирате желанието си да гризете ноктите си. След като ви е направен красив маникюр в салон, няма да ви се иска да развалите тази красота.

За да се въздържите от желанието да гризете ноктите си, когато някой от тях случайно е счупи, винаги носете в себе си пиличка, за да коригирате неравностите.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ивето
Ивето
23.11.2013 15:44
Това с маникюра наистина действа,благодаря! :)
0
1