Помагат ли антицелулитните кремове?

Антицелулитни кремове

Дори перфектното стегнато тяло може да има недостатък и това е целулитът. Изключително неприятен особено за дамите, които много държат на фигурите си и на това да изглеждат безупречно.

Процедурите и продуктите против целулит на пазара вече са изключително много – различни кремове, масажи, хранителни режими, таблетки и др.

Кремовете са абсолютен хит, тъй като въпреки високата си често пъти цена, са достъпни за повече жени, отколкото всички останали процедури, които ни обещават изцяло премахване на целулита.

Преди да започнем такава крачка трябва да сме запознати с причините за целулита, защо се появява и имат ли изобщо някакъв ефект тези кремове, някои от които са твърде скъпи за да си ги позволим, без да сме сигурни за какво си даваме парите.

Целулитът може да се появи вследствие на неправилен начин на живот, неправилно хранене, след раждане.

Целулит

Така наречената портокалова кожа, кара голяма част от дамите да настръхват. За много от жените това е сериозен проблем и те търсят всякакви варианти да го отстранят.

Целулитът е само женски проблем – в това отношение мъжете са облагодетелствани.

Помислете колко приятно и лесно звучи – лежим си на дивана у дома, понамазваме се с антицелулитното кремче и не след дълго портокаловата кожа е изчезнала. Според различни специалисти наименованието е изключително подвеждащо – антицелулитен.

Не е възможно това да е единственото средство и вие да се надявате на чудо. Подобен метод може да се прибавя допълнително към някаква друга процедура и задължителното пиене на вода (2 - 2.5 литра на ден), но едва ли сам по себе си някакъв крем може да ни избави от целулита. А дори да успее, ефектът ще е кратък и в момента, в който спрете козметичния продукт, нещата ще се подредят по старо му.

Факт е, че подобни антицелулитни кремове съдържат съставки, които са полезни за кожата, някои от които топят мазнини или стягат, но за да имате пълен ефект и да премахнете набръчканата кожа е необходимо да използвате и други процедури и най-вече да промените режима си на живот.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати