Кое масажно масло е добро?

Масаж

За да направите добър и пълноценен масаж, трябва да следвате няколко неща. Много е важно да знаете къде точно да натиснете и как да го направите. Макар, че повечето хора смятат, че да стискаш човека е напълно достатъчно, от гледната точка на масажната техника – изобщо не е така.

Трябва да докосвате този, който разтривате с нежни движения, да прилагате натиск на местата, където е необходимо, да го накарате да се отпусне. Започвате от това къде е легнал човекът – трябва да бъде разположен достатъчно удобно, за да може тялото му да релаксира максимално.

Масажно Масло

Друго, което е важно, е топлината в стаята – не бива да бъде студено, защото след масажа тялото на масажирания ще се загрее, но не бива и температурата да е много висока. Масажното масло, което ще използвате също е от значение, но как да разберем кое е най-подходящото и има ли изобщо значение какво използваме?

В аптеките можем да намерим много видове – познатите бадемово и масло от авокадо, както и различни етерични масла.

Подбирането на подходящото масло за масаж е важно защото има такива, които след като се окислят започват да миришат доста неприятно. Освен това трябва да знаем дали човекът, който масажираме няма алергия към нещо.

Най-разпространените масла и най-често използвани са бадемовото масло, маслото от кайсиеви ядки, слънчогледово масло и маслото от жожоба.

Арома Масло

- Бадемовото масло е много разпространено и в спа центровете. Има много приятна миризма, рядко се случва да предизвика алергия, освен това има сравнително ниска цена.

- Маслото от кайсиевите ядки съдържа голямо количество витамин Е, лесно се абсорбира от кожата, не оставя мазни петна, малко по-скъпо е от бадемовото масло.

- Слънчогледово масло – съдържа компоненти, които ще направят кожата гладка и здрава, особено ако масажите се правят често. Недостатък е, че се окислява бързо, но за да забавите този ефект, може да сложите в маслото 2 ампули с витамин Е. Друг начин е да си купувате малки опаковки.

- Масло от жожоба - абсорбира се от кожата много бързо и е подходящо за онези, които имат акне по гърба. Окислението му става след доста дълъг период, така че ако не го ползвате често, няма за какво да се притеснявате. Хубавото е, че не дразни кожата, но пък е доста по-скъпо от останалите. Освен това заради бързата попиване в кожата се налага да слагате по-голямо количество.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати