Какво да направите, за да порасне косата по-бързо

Растеж на косата

Да си го признаем, каквато и да е модата, дългата коса си остава най-търсеният стил от жените. От малки сме научени, че дългата грива може да примами някой принц или да спаси живота ни (имайки предвид Рапунцел).

Ех, ако можеше косата да порасне само за една вечер! Не губете търпение, тук сме със съвети за по-бърз растеж на косата<.

1. Подстригване

Да, колкото и да ви изглежда странно, пътят към дългата коса минава през ножицата. Затова посещавайте фризьора си на всеки шест или 8 седмици. Отървете се от сплетените и цъфтящи краища. Дългата коса винаги трябва да бъде със силни краища. Ще ви махнат най-много сантиметър от косата, но това ще гарантира здравия ѝ вид и по-бърз растеж.

Здрава коса

И ако още се колебаете, че това е начинът за по-бърз растеж, ви припомняме, че здравата коса расте по-бързо от "мъртвата".

2. Охладете косата

Специалистите препоръчват да миете косата си с хладка вода, а накрая да завършвате със студена. Горещата вода помага на косата ви да пада по-бързо, докато хладката укрепва кутикула и запазва блясъка ѝ.

3. Подхранвайте косата

Подстригване на коса

Най-добре е да го правите във фризьорския салон, но ако това ще наруши баланса на сметката ви, можете да го правите и в къщи. Използвайте балсам, витамини и продукти, предпазващи от топлина. Избягвайте сушенето на косата с топлина всеки път, когато можете.

4. Как се решите?

Специалистите твърдят, че начина на сресване може да помогне на растежа на косата ви. Затова избирайте гребени с широки зъби. Разделяйте косата на пластове и я решете първо отдолу, като постепенно стигнете до горната част. Не забравяйте, че косата е най-деликатна, докато е мокра. За да предотвратите накъсване, решете внимателно, без да дърпате силно.

5. Здравата коса започва от вътре

Не случайно чуваме хората да препоръчват витамини за здрави нокти и коса. Оказват се абсолютно прави. След месец прием на витамини, сами ще се обедите в резултатите. Здравословната храна, богата на хранителни вещества ще помогне за бързия растеж и красивия вид на косата ви

Виж повече

Рейтинг

5 23
4 14
3 9
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
temenujka
temenujka
06.03.2016 17:12
isklam da mi borasne kosata vednaga atova e tubo
0
6
gergana
gergana
01.03.2016 16:53
samo takali moje da mi porasne kosata
0
2
temenujka
temenujka
27.02.2016 21:55
mnogo e qka kosatavi
0
3
violeta
violeta
06.12.2015 17:24
ti otkachena li si tova e publichen sait az sam mnogo izvestna i shte razbera koq si za da pishesh takiva raboti tapanarka
0
6
petq
petq
06.12.2015 17:22
ama shi si pisha kvot iskam qsno li ti e .........
2
1
violeta
violeta
06.12.2015 17:22
koq si ti che da pioshesh takiva raboti nenormalni hora
4
0