Маска с аспирин и мед за сияйна кожа

Кожа

Ацетилсалициловата киселина, известна още с търговските наименования Аспирин, Ацетизал и други, е най-използваното обезболяващо лекарство през последния век.

Получен за първи път през далечната 1899 година от немския химик Феликс Хофман, аспиринът облекчава и различни заболявания на сърдечносъдовата система, някои злокачествени заболявания, болестта на Алцхаймер и диабет.

Да, обаче аспиринът се оказва и много ценен за кожата, като прави чудеса при акне и възпаления. Салициловата киселина доказано намалява отоците по тялото, отпушва порите на кожата и я омекотява.

Само 5 таблетки аспирин, стрити с по 1 супена лъжица пълномаслено кисело мляко и мед, помагат на кожата да засияе. Поставена така върху кожата на лицето, маската се оставя да действа около 20 минути.

След това, когато вече е изсъхнала, се отстранява с влажна кърпа. Кожата става мека и гладка и без никакъв спомен от акнето и раздразнението.

Маски за лице

Важно е да се отбележи, че за някои типове кожа маската с мед и мляко може да окаже алергичен ефект. По тази причина е редно да се направи тест за чувствителност преди процедурата.

Препоръките са, ако кожата е много раздразнена, маската да се прави два пъти седмично за по-добри резултати. И все пак не прекалявайте, защото киселината в аспирина може да доведе до обратния ефект – кожата да стане суха и да изтънее.

Ако кожата Ви е по-суха, то се препоръчва да добавите повече от една лъжица мед. А ако е по-мазна – повече кисело мляко.

Резултати от проучване показват, че само след 3-месечна терапия кожата на лицето се променя до неузнаваемост. А за по-добър резултат намалете консумацията на алкохол и безалкохолни напитки.

Заедно с редовните процедури могат да се включат и овлажняващи кремове със слънцезащитен фактор, както и тоник за почистване с алое вера. И, разбира се, всичко това е желателно да се съгласува с дерматолог, за да сме сигурни, че терапията е подходяща за нашия тип кожа.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати