Да си оформим бретон настрани у дома

Страничен бретон

Бретонът настрани отива на всяка форма на лицето и на всяка дължина на косата, заради което е предпочитан от повечето жени. Един бретон може изцяло да промени визията ви.

С няколко съвета може да поддържате тази стилна визия и сами в домашни условия. С бретон настрани постигате елегантна и в същото време непретенциозна прическа.

Това прави косата ви идеална както за официален, така и за всекидневен повод.

Асиметричният дълъг бретон изглежда невероятно, особено ако имате дълга коса. Този вид прическа прави лицето да изглежда по-меко.

За да го оформите сами у дома, са ви необходими сешоар и съвсем обикновена плоска четка за коса. С помощта на четката изсушете само бретона си по обратната посока, на която искате той да стои. Например ако искате бретона ви да стои над лявата ви страна, сушете го като го разресвате откъм дясната. Това ще ми придаде и допълнителен обем.

Бретон

След като бретонът е напълно сух, просто го обърнете с ръка на страната, на която искате да застане.

Бретонът настрани отива както на идеално изправена коса, така и на леко начупена.

При косите със средни дължини може да използвате и преса, с която леко да дръпнете крайщата на бретона към външната страна, така че да не пречи на очите ви. Останалата част от косата можете да изправите или извиете с краищата навън.

На късите коси много им отива плътен бретон настрани, който почти скрива челото. За тази модерна и екстравагантна прическа освен сешоар и плоска четка вие е необходима и преса за коса, с която да направите бретона идеално гладък.

Процедурата при сушене е винаги една и съща – сушите обратно на страна, на която искате да стои и след това оформяте с ръка.

За тази прическа не е важна марката на продуктите за коса, а техниката на движение. Решете бретона си по посока на косъма – от корена към крайщата, като първо трябва да изсушите косата си в корените.

Дългият, плътен и леко асиметричен бретон подхожда на всяко лице, тъй като се създава дъга, която го издължава визуално.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати