Най-важните съвети за твоите нокти

Маникюр

Хубавите нокти несъмнено са визитната картичка на всяка съвременна жена. Те могат да издадат дали се грижим добре за себе си, дали уважаваме външния си вид, а дори и в какво здравословно състояние се намираме.

Студената зима обаче подлага на тежко изпитание поддръжката на изящен маникюр. Ноктите стават чупливи и меки, а доста често могат да бъдат забелязани и малки бели петънца по повърхността на нокътната плочка. За да предотвратите тези неприятни последици, съвсем не е нужно да инвестирате страховито количество средства и време, a просто следвайте нашите съвети.

- Не лишавайте организма си от необходимите му протеини, витамини А, D и E и биотин. Тези вещества играят изключително важна роля в отглеждането на перфектен маникюр. Тоест, похапвайки редовно месо, риба, млечни продукти и варива, вие ще дадете жизнени сили на ноктите да растат.

- Когато използвате препарати, независимо колко безобидни ги описват производителите, никога не пренебрегвайте гумените ръкавици. Те предпазват кожата на ръцете от изсушаване и не позволят на досадните кожички да изпръхнат.

- Ако не обичате или пък често забравяте задължителния хидратиращ крем, то тогава веднъж седмично се глезете със зехтинова терапия. Използвайте памук, обилно напоен в зехтин, за да разнесете чудотворната течност по пръстите. Оставете да подейства 10-15 минути, а след това изплакнете с топла вода. За максимален ефект сложете зимни ръкавици или пък завийте ноктите в обикновено кухненско фолио.

- Много дами се оплакват от бавен растеж. Навярно ви е направило впечатление обаче, че по време на почивка на море маникюрът става изключително здрав и дълъг. Това явление съвсем не е случайно и се дължи изцяло на морската вода, която въздейства благоприятно на ноктите.

Нокти

Разбира се, този ефект лесно може да бъде постигнат и в домашния условия. Имате нужда единствено от морска сол и няколко капки розова вода. Смесете двете съставки в купичка с топла вода и поставете ръцете си вътре за 20 минути. Можете да прилагате терапията по всяко време без ограничения в честотата на процедурите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Аги
Аги
02.01.2015 10:46
Аз лично ,често използвам хапчета за коса,кожа и нокти,на косата добре,на ноктите перфект,но кожата ми става ужасна,появяват ми се възпалителни пъпки,ужасно досадни,гадни и болезнени! За това от малка,още когато бях в тийнеиджърски години си правех отвара за ноктите с яйце и бадемово масло ( може и без бадемовото масло) поставш течността в празно шишенце от лак за нокти и се започва терапията,която е полезна и за подпомагането за изчезване на кожичките на ноктите,от преди 10 години съм го правила и 10 години от тогава не ми излизат нито кожички нито нищо,ноктите ми станах по здрави,а растежа се ускори!
0
0