ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Маски за нормална коса

Маски за нормална коса

нормална коса

Всяка жена мечтае за нормална коса, която да не се омазнява лесно и да не е суха. Дори да притежавате такава обаче, имайте предвид, че тя също се нуждае от подсилване и подходяща поддръжка. Има редица естествени методи, с които може да постигнете това. Маските за коса с продукти от природата са един алтернативен и натурален метод, с който да направите нормалната коса още по-мека, лъскава и подсилена. Ето няколко рецепти:

Маска за нормална коса

Най-лесната маска за нормална коса можете да си приготвите от 2 лъжици масло от розмарин, 1 лъжица мед и 1 яйце. Смесете продуктите и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Нанесете полученото на главата, като леко масажирайте с връхчетата на пръстите. Постарайте се да разнесете маската по цялата коса. Покрийте я с найлонова шапка и оставете да подейства 30 минути. Изплакнете с хладка вода и шампоан.

Маска за заздравяване

За да подсилите и хидратирате из основи, смесете 4 лъжици зехтин, 4 лъжици мед, 2 белтъка и ½ настъргана краставица. Разбъркайте добре и разнесете сместа по цялата коса. Покрийте с найлонова шапка и оставете за 30 минути да подейства, след което измийте с шампоан.

яйца

Друг вариант е да се смесят хума, оцет и мед. Полученото се нанасяе на косата и се оставя да изсъхне, след което се отстранява с шампоан. За оптимални резултати може да се добави и едно яйце.

Маска за всеки тип коса

Един от универсалните средства за подсилване на косъма е яйцето. Когато косата е нормална, това позволява използването както на белтъка, така и на жълтъка. За подсилване намажете косата с подходящо количество разбити яйца и оставете да действат за 20 минути. Изплакнете по обичайния начин.

Други маски за нормална коса

Освен яйца подходящи за подсилване на косата са авокадото, бананът, медът, зехтинът, майонезата, хумата и ябълковият оцет. Те могат да се използват комбинирано и самостоятелно. За целта вземете който и да е от тях и го нанесете чрез масажиране върху скалпа и косата. Оставете да подейства за 15-30 минути под найлонова шапка, след което изплакнете. Резултатите няма да закъснеят.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати