Ментета: Овлажняващите кремове изсушават кожата още повече

Лице

Овлажняващите кремове – от името им става ясно, че са предназначени да хидратират сухата и нормална кожа. Все повече жени обаче се оплакват, че тази козметика не само че не дава желания резултат, а дори изсушава кожата още повече.

Наскоро шведски учени проведоха изследване относно ефекта от овлажняващите кремове. Те са установили, че колкото повече овлажняващи кремове за лице и тяло използваме, толкова по-суха става кожата.

Шведските дерматолози от университета на Упсала са изследвали молекулярните процеси в кожата. Резултатите показват, че различията в РН-нивото в кремовете не играят никаква роля. В продължение на месец и половина те са изследвали състава на различни масла.

Резултатите били същите – не са констатирани никакви разлики между минералните и растителните масла за нормално овлажняване и ефективна защита на кожата от външни увреждания.

Резултатите от изследването недвусмислено доказват, че употребата на овлажняващи кремове наистина може да превърне нормалната кожа в много суха. Продължителното прилагане на хидратиращи средства върху образците довело до отслабване на защитната бариера на кожата и редица изменения в активността на определени гени, участващи в производството на мазнини от кожата. Учените са убедени, че редовната употреба на подобна козметика вреди на клетките ѝ и може реално и трайно да измени естествената ѝ структура.

Овлажняващи кремове

От друга страна, безспорно седят всички ползи, които носят овлажняващите кремове на кожата на лицето и тялото. В тях се съдържат всички необходими масла. След нанасянето им кожата става гладка и нежна. Освен това овлажнителят не само поддържа кожата гладка, а и намалява бръчките. Той стимулира изграждането на колагена и структурните протеини.

Изборът на подходяща козметика никога не е бил лесен. Лесно е да се объркаме в множеството козметични предложения в магазина. Затова е добре предварително да се поинтересувате кой е най-подходящият продукт за вас от информация в интернет или от професионалисти дерматолози.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати