Красиви домакини - мисия възможна!

Домакиня

Подобно на всеки работещ човек, домакините също са натоварени със своите безкрайни задължение. Тяхната работа е дори по-тежка, защото на практика никога не приключва.

Липсата на време, в комбинация с убеждението, че сме си в къщи и никой няма да ни види, води до трайно запускане на външния вид и вътрешното самочувствие при повечето домакини. А да сме свежи и красиви е толкова лесно.

Следвайте следните съвети и ще се превърнете в една красива домакиня, на която всеки ще се възхищава.

Хидратация

Слагането на хидратиращ крем не е достатъчно. За да ускорите процеса на абсорбция, то сложете на лицето си гореща влажна кърпа за една минута, за да отворите порите. След това нанесете обилно количество по челото и бузите. Така продуктът и полезните му съставки ще се запечатат в кожата за максимална хидратация.

Кожа

Свежа руменина на лицето

Румените бузи са сигурен знак за жизненост и здрава кожа. За да го постигне, актрисата Ева Мендес признава, че виси по няколко минути с главата надолу преди среща. Универсалният начин обаче е с лед. На моделите зад кулисите се раздават купички натрошен лед, смесен с газирана вода. Обтриването с него опъва кожата и мигновено ѝ придава свеж вид. И у дома може да обтриете лицето си с кубче лед. Ако разполагате с повече време, то нанесете тънък слой наситнен лед върху лицето и останете така 10 минути.

Несъвършенства по кожата

Тук на помощ отново идва ледът. На възпаленото място се поставя бучка лед за няколко минути. След това пъпката се маже обилно с Визин или други капки за очи. Така се премахва зачервяването.

Друг вариант е обикновеният аспирин. Две таблетки от него се счукват и се смесват с две капки вода. Получената паста се нанася на възпаленото място. След 10 минути от зачервяването няма и следа.

Тъмни кръгове и отоци под очите

Те са сигурен признак за умора и не винаги могат да се прикрият с тъмни очила. Универсално решение са пластирите от аптеката, в които обикновено има ретинол, който изглажда бръчките и снема отоците. В домашни условия със същия успех може да използвате парченца картоф или половинки смокини. Сложете ги за няколко минути на лицето и вижте уникалния резултат само за минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати