Любопитни факти между човешкото привличане и естествената красота

Привличане

Киното, телевизията и модните подиуми накараха хората да смятат, че красотата е единствен критерий за успех. Помислете тогава защо някои не толкова перфектни хора са на върха в своите поприща. Със следващите интересни факти за човешкото привличане и естествена красота се надяваме да ви отговорим на този въпрос.

Мъжете са по-привлечени от жени, чиито костната структура е подобна на тази на майка им. Изследователите наричат това сексуално отпечатване, което означава, че лицата, които намираме привлекателни като възрастни, обикновено са тези, които сме свикнали да виждаме като деца.

Хората могат да изглеждат по-привлекателни, когато някой е пиян, защото пиян човек е по-малко вероятно да забележи асиметрията на лицето.

Жените възприемат мъжете с бради като имащи биологичните и социални качества, увеличаващи стойността им като съпрузи, а също и ги смятат за по-мощни и активни.

Според повечето онлайн сайтове за запознанства изглежда, че жените са най-загрижени от потенциалния ръст на партньора си, докато мъжете са по-загрижени за женските килограми.

Хората обикновено се намират за привлекателни независимо от раса, етническа принадлежност и култура. Изследователите са забелязали, че привличането не е само в очите на наблюдателя, но има универсални стандарти за привлекателност.

Мускули

Изследователите са открили, че жените предпочитат мускулести мъже, когато са в овулация, но в другите случаи те търсят мъже с по-меки черти, защото имат по-добро социално поведение и са по-способни да се грижат за семейство.

Жените обикновено са по-привлечени от по-възрастните мъже, отколкото от по-младите. Изследователите обясняват, че това е така, защото мъжете са способни да направят дете в продължение на почти целия си живот, а по-възрастните от тях обикновено имат повече ресурси.

За да станат по-привлекателни или да поддържат красотата си през Средновековието, богатите и благородни жени поглъщали арсен, къпели се в кръв, поставяли на лицата си прясна кожа от прилеп.

Анализите показват, че жертви на криминални престъпления стават най-често привлекателните хора.

Бебетата на родители, минали 30-те, стават по-привлекателни от тези на родители, които са в 20-те си години.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати