Как да се справим с възпалената кожа след епилация

1 от 6 Снимки

1. Дезинфектирайте обработения участък


Най-важното, което трябва да направите след епилация, е да дезинфектирате обезкосмения участък със сребърна вода или друг продукт, който се предлага специално с тази цел в козметичните магазини и аптеките. Ако сте заложили на кола маска, не забравяйте преди това да отстраните останалите лепкави частици от кожата с растително масло.

Премахването на нежеланите косъмчета с помощта на кола маска или епилатор е един от любимите методи за обезкосмяване от дамите.

Той е за предпочитане особено през летните дни, когато по-често се показваме в по-къси тоалети или бански, тъй като космите растат по-бавно и са по-малко видими.

Същевременно обаче много от жените избягват епилацията, защото след нея кожата става зачервена, раздразнена и болезнена. Освен това се появяват неприятни пъпчици.

За щастие има начин това негативно последствие да се облекчи и избегне, ако се спазват някои важни стъпки. Вижте кои са те в галерията по-горе и разберете как да се сдобиете с красива, копринена и чиста кожа още след следващата си епилация.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати