Този домашен крем за лице е 100 пъти по-добър от купените

Подхранващ крем за лице

Знаете ли, че химическите вещества, които се абсорбират в тялото ни през кожата, са много по-опасни, отколкото тези, които приемаме през устата? Това е така, защото токсини, които попадат в храносмилателната система, преминават през бъбреците и черния дроб, където ензимите ги разграждат и често ги детоксифицират, докато веществата, абсорбирани през кожата, не преминават през такъв процес.

Представете си сега колко токсични вещества вкарвате в тялото си, използвайки най-различни козметични продукти като кремове и лосиони, пълни с химикали, които за съжаление са затрупали пазара. Количеството на тези токсини разбира се е малко, но какво се случва с тялото и здравето ни, когато ги използваме всеки ден години наред?

Предлагаме ви рецептата за един домашно приготвен и с абсолютно натурални съставки крем, който ще се погрижи за вашата красота и здраве.

1/2 чаша кокосово масло

1/2 чаша масло от шеа

1/4 чаша бадемово масло

5-6 капки етерично масло по ваш избор

Разтопете маслото от шеа и кокосовото масло. Смесете ги с бадемовото масло. След това поставете купата в хладилник или фризер, за да се охлади. Трябва да постои там поне за около час, докато започне да се втвърдява. Изсипете полутвърдото масло в купата на електрически смесител или използвайте миксер. Сега е моментът да добавите етеричните масла. Завъртете миксера на високо и разбъркайте, докато придобие вид на бита сметана. Съхранявайте в добре затварящ се стъклен буркан в хладилник.

Освен че е страхотен крем за лице, този естествен продукт може да се използва като масло за цялото тяло. Особено подходящ е за бременни жени във войната им срещу стриите, също и за бебешката кожа.

Домашен крем за лице

Можете да приспособите този крем към вашия тип кожа, като добавите етерично масло от лавандула или лимон. Лавандула е подходяща за всички типове кожа, а лимонът - за по-мазна. Лимонът не се препоръчва за чувствителна кожа.

Добра идея е да добавите масло от лайка, подходящо за всеки тип кожа. Лайката има антисептични и антибиотични свойства. Тя е релаксираща и успокояваща и може да помогне на дерматит и екзема.

Можете също така да заместите лайката с други хидрозоли като невен, розова вода, лавандула, роза или сандалово дърво - всички от които са подходящи за суха кожа.

Персонализирайте вашия домашен крем за лице с малки количества масло от авокадо или вечерна иглика. За по-тънка консистенция можете добавете малко емулгиращ восък.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати