ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да възстановим изтощената коса

Как да възстановим изтощената коса

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
675146
Изтощена коса
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Изтощената коса може да е резултат от най-различни фактори. Някои зависещи от Вас самите и други, срещу които трудно ще се борите. Така например от Вас самите зависи дали ще използвате качествена козметика за коса, безамонячни бои и оцветители или пък напротив - ще използвате преса или сешоар всеки ден. За които би трябвало да сте наясно, че изтощават косъма.

Има обаче и фактори, които не зависят толкова от Вас. Защото до изтощаване на косата може да се стигне и в резултат на различни заболявания. Дори и хормонален дисбаланс може да е основната причина за изтощаване на косата.

Все пак във всички изброени случаи има какво да направите по въпроса. Както казахме в началото, наблягайте на качествена козметика за коса - в това число влизат шампоани, балсами и маски за коса. Освен това винаги гледайте те да отговарят на типа на косата Ви. Ако сте с мазна коса, избирайте козметика, предвидена за мазна коса. При положение че страдате от пърхот, използвайте козметика за коса, предвидена да се бори срещу него. Нищо сложно дотук.

Сешоар

За боите за коса също е говорено много. Не си мислете, че безамонячните бои за коса не покриват белите коси. Просто трябва да престоите с тях малко повече време. Но пък когато става въпрос за жизнеността на собствената Ви коса, надали отделянето на 10- 15 минути в повече има толкова голямо значение. Ще Ви дадем и съвет наистина да следите дали боята за коса не съдържа амоняк. Има производители, които прибавят към основните ѝ съставки процент амоняк и пишат на нея, че е безамонячна. Просто имат това право по закон. А относно законите, и то особено в България, няма какво толкова да ни учудва.

Боядисване

Освен без амоняк е добре боята за коса да не съдържа и парабени и силикони. Още едно златно правило.

Използвайте сешоар възможно най-рядко, и то пуснат не на висока температура. Все пак той е доста по-безвреден от пресите и машите и от време на време можете да си го позволите с цел оформяне на прическа.

Маска за коса

Маските за задължителни за възстановяването на изтощена коса. С цел спестяване на време можете да си ги закупите. Но не забравяйте и че има изключително ефикасни домашни средства срещу изтощена коса - яйцата, зехтин, киселото мляко, канелата и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати