Как да се справим с бактериална вагиноза

Бактериална вагиноза

Бактериалната вагиноза е вагинална инфекция, причинена от свръхрастеж на бактерии. Влагалището съдържа както добри, така и лоши бактерии. При бактериалната вагиноза лошите бактерии са в излишък. Това изкарва вагиналната среда извън равновесие.

Бактериалната вагиноза е често срещано състояние, което може да засегне много жени, независимо дали водят полов живот или не. Някои домашни средства могат да се използват за лечение и предотвратяване на това положение.

В тази статия ще ви представим няколко ефективни метода за справяне с бактериалната вагиноза.

Кисело мляко

Киселото мляко е естествен пробиотик. Това означава, че в него има множество добри бактерии. Консумирането на кисело мляко ще помогне за връщането на здравословните бактерии обратно в тялото. За да извлечете максимално ползите от него, хапвайте поне една кофичка кисело мляко на ден.

Чесън

Чесън за лечение на бактериална вагиноза

Чесънът има силни антибактериални свойства и отдавна се използва като домашен лек срещу бактериална вагиноза. Приемането на хранителни добавки с чесън също може да бъде начин за лечение на бактериалната вагиноза.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има мощни антибактериални и противогъбични свойства, които могат да помогнат за лечение на това неприятно състояние.

Смесете 5-10 капки масло от чаено дърво с 30 мл базово масло. Не използвайте маслото от чаено дърво самостоятелно, тъй като може да изгори по-нежната кожа.

Много хора са алергични към маслото от чаено дърво. Преди да го използвате за лечение, нанесете съвсем малко количество от него върху вашата кожа. Ако няма реакция след 24 до 48 часа, то е напълно безопасно за употреба.

Памучно бельо

При бактериална вагиноза носете памучно бельо

Някои видове бельо не са толкова дишащи, колкото е памучното бельо. Носенето на бельо от изкуствени материи е предпоставка за появата на влага. Това ще доведе до размножаване на бактериите и да влошаване на бактериална вагинална инфекция.

За да излекувате бързо бактериалната вагиноза и да предотвратите бъдещи появи, носете само дишащо памучно бельо. Също така, избягвайте носенето на тесни панталони.

Интимна хигиена

Аналната и вагиналната област са твърде близо една до друга. Винаги се избърсвайте отпред назад, след използване на тоалетната, за да се избегнете замърсяване.

Сменяйте превръзката или тампона по няколко пъти на ден по време на менструалния цикъл. Вашият партньор също може да има бактерии върху половите си органи и тогава ще се наложи двустранно лечение.

Всичко тези съвети ще ви помогнат за премахване на симптомите на бактериална вагиноза възможно най-бързо.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати