ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Как да се отървем от болките в рамото

Как да се отървем от болките в рамото

Болки в рамото

Болката в ставите може да засегне всеки. Тя може да включва хрущялите, връзките, мускулите, нервите или сухожилията, както и лопатката, шията и цялата ръка.

Ранното лечение на проблема е важно, за да си спестите бъдещи проблеми. Може да се необходими няколко седмици, за да се излекува болката в рамото. Има средства за борба с болка в рамото, които можете да прилагате у дома, за да помогнат за възстановяването. Те основно включват техники за успокояване на възпалението (подуване и зачервяване) и укрепване на мускулите.

Първо пробвайте с противовъзпалителни лекарства. Нестероидните противовъзпалителни средства помагат за облекчаване на болката и намаляване на възпалението. Лекарствата без рецепта включват аспирин, ибупрофен и напроксен. Намаляването на възпалението е важно при наранявания на ротаторния маншет, тендонит и артрит и други наранявания на рамото.

Успокоителни хапчета при болки в рамото

Студените компреси могат да помогнат за намаляване на отока в рамото. Охлаждането също помага да се спре острата болка. Нанасяйте пакет с лед до 20 минути, до пет пъти на ден. Използвайте замразена опаковка гел, кубчета лед в найлонова торбичка или торба със замръзнал грах. Увийте студения пакет в мека кърпа. Не прилагайте студена опаковка директно върху кожата.

Обикновеният компрес също е ефективен. Увийте рамото с еластична медицинска превръзка, за да помогнете за намаляване на подуването и болката. Увийте го плътно, но не прекалено стегнато. Не искате да блокирате кръвния поток. Ако почувствате изтръпване или забележите посиняване, разхлабете превръзката.

Топлината помага за отпускане на напрегнатите мускули и успокояване на схванатото рамо. Може да помогне при мускулни болки и артрит в рамото. Използвайте загрят пакет с гел, подложка за отопление или бутилка с топла вода. Продължителният топъл душ също може да е полезен.

Топъл душ за облекчаване на болки в рамото

Мускулните релаксанти могат да помогнат за лечение на болка, ако имате мускулно напрежение или спазми около раменната става. Общите мускулни релаксанти включват циклобензаприн, тизанидин и баклофен. Ще ви е необходима рецепта от вашия лекар. Не забравяйте, че причиняват сънливост и не трябва да се приемат, ако шофирате или работите с машини.

Редовните упражнения и разтягания могат да поддържат рамото ви силно и гъвкаво. Има няколко неща, които трябва да запомните, преди да започнете с тренировките. Спрете всяко упражнение, ако болките в рамото се усилват. Може да е твърде рано да опитате. Гледайте формата си. Неправилното упражняване също може да доведе до или да влоши проблемите с рамото. Загрейте дори и преди лека тренировка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати