Стресът и тревожността водят до физическо усещане за болка

болки в кръста
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Неслучайно хората казват, че негативизмът би могъл да нанесе трайни щети и то не само върху психиката ни. Доказано е, че ако човек се вглъби в проблемите и несполуките си, може да си навлече физическа болка. Понякога именно негативното мислене е причина за една от следващите болки:

1. Болки в кръста – те възникват при силна тревожност, свързана с финансовото ви състояние. Ако постоянно мислите за пари, за това как да се издължите, да върнете заем или как да платите, кръстът започва да боли. Цялото напрежение се струпва там.

Решението е по-добро и ефективно разпределение на спечелените средства. Опитайте да заделяте определена сума всеки месец, която да използвате в критични ситуации.

2. Болки в гърба – появява се, когато ви наранят или разочароват. Често се свързва с предателства. Ако сте разчитали на някого и той ви обърне гръб, може да се сринете емоционално. Физическото проявление в тази ситуация се изразява в болка в гърба.

Никой не би могъл да задържи до себе си човек, който не иска да бъде там, така че просто приемете фактите, отървете се от онези, които са ви разочаровали и продължете напред.

болки във врата

3. Болки в раменете – тя се появява, когато в живота си човек има токсични отношения с хора, които го натоварват или стресират. Ако усетите подобно нещо, значи е време да разчистите списъка си с „приятели” и да прецените кои действително са такива и кои просто се възползват от вас.

4. Болки във врата – изследвания показват, че тя се проявява при раздяла с партньор или много близък човек. Когато се разделим с някои, с който сме се чувствали дълбоко свързани, се появява именно тази болка, която ни пречи да имаме нормално ежедневие. Решението тук е да се опитате да погледне на живота от положителна гледна точка. Такава винаги има, просто трябва да я откриете.

5. Главоболие или мигрена – когато човек е заобиколен от силен стрес, съпътстващ го както вкъщи, така и на работа, идва момент, в който натоварването става твърде голямо. Това води до силно главоболие. За да се отървете от него, правете кратки почивки. Разхождайте се, излезте на терасата, поемете глътка свеж въздух. Разсейте се с нещо и забравете за стреса поне за малко.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати