Здравословни причини да пиете вода с лимон

Вода с лимон

Мнозина от нас предпочитат да започнат деня си с чаша вода с лимон, която да консумират още преди първото си кафе. Ако сте от хората, които все още не са включили тази панацея към менюто си, то ние ще ви дадем много причини да го направите.

За онези, които още не са запознати със здравословните ползи на вода с лимон, ще кажем, че нейната консумация освежава дъха, намалява риска от сърдечни заболявания, понижава холестерола.

Водата, обогатена с лимонов сок, намалява риска от анемия и доставя на организма голямо количество антиоксиданти.

С лимоновия сок в организма попадат и голямо количество антиоксиданти и витамини, най-вече витамин C, с чиято помощ ще засилите имунитета.

Проучвания на учени сочат, че именно високата концентрация на лимонена киселина, която се среща в лимоните и лайма, спомага за предотвратяването на бъбречни камъни.

Да започнете деня си с ароматизираната вода е чудесен начин да увеличите общата консумация на вода, което е важно за организма ви.

Водата с лимон се препоръчва на хората, които са склонни да прекаляват с кафетата. Нейната консумация тонизира и спомага да се намали по естествен начин нуждата от кофеин.

Ако сте от онези хора, които се опитват да спазват диета, задължително е да добавите към менюто си вода с лимон, защото тя потиска апетита.

Приемът на тази вода допълнително ще ускори отслабването ви, защото ще подобри метаболизма и така по-лесно ще се разделите с излишните килограми.

Редовната консумация на тази здравословна напитка ще намали риска от образуване на камъни в бъбреците.

Водата с лимон подпомага отслабването

Ако вечер сте злоупотребили с алкохол, добра идея е на другата сутрин да започнете деня си с вода с повечко лимонов сок. По този начин ще помогнете на организма си по-бързо да се освободи от алкохола, като така и драстично ще се намали продължителността на времето, в което махмурлукът ще ви мъчи.

В случай че страдате от някаква форма на пикочна инфекция, приемът на вода с лимон ще намали осезаемо неразположението по време на уриниране. Това се дължи на алкализиращия ефект, който лимоните имат.

Помогнете на тялото си да функционира като добре смазан механизъм, като го заредите с нужните му количества калий, доставен с чаша вода с лимонов сок.

Високото съдържание на витамин C във водата с лимон ще ви помогне да се справите с леки настинки, различни възпаления, грип и инфекции на горните дихателни пътища. Тя е чудесно средство за овладяване на хремата и болки в гърлото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати