Невероятните ползи от рефлексотерапията

рефлексотерапия
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
51.00 лв.
Виж ››

Всеки човек малко или много е подложен на стрес и напрежение, като тук е без значение къде работите. Постоянното движение или пък седене на стола могат да станат причина за различни неразположения, като например болки в краката, гърба или главата.

С помощта на рефлексотерапията ще можете да раздвижите кръвообращението си, да намалите напрежението и да се отпуснете истински. Дори и да нямате проблеми в моменти, то едва ли някои човек би се отказал от един отпускащ масаж след тежкия работен ден.

Невероятните ползи от рефлексотерапията - в следващите редове вижте кои са те:

В основата на това лечение стои стимулирането на потока на енергията Чи, масажирайки в определени точки ръцете, краката и ушите. С помощта на този метод можете да се справите със следните проблеми:

Подобрение на функцията на нервната система

С годините чувствителността на нервните окончания намалява значително, като това важи още по-силно за ръцете и краката. С помощта на различните практики в рефлексотерапията те се стимулират, което от своя страна подобрява чувствителността на крайниците.

Подобрено кръвообращение

Не по-малка полза от рефлексотерапията е това, че с нейна помощ можете значително да подобрите кръвообращението си. Както знаем, именно кръвта в организма ни пренася кислорода до клетките и тъканите, като по този начин един вид ще се оптимизира тяхното функциониране.

Повишени енергийни нива

Подобна практика е много полезна и за тези от вас, които работят много часове, а в края на деня се чувстват много уморени. Също така спомага за активизирането на обменните процеси в организма.

Релаксация

Както вече казахме, рефлексотерапията е много ефективен начин за подобряване функциите на нервната система. Това от своя страна активно влияе и на нашия организъм и самочувствие като цяло. Именно затова тази практика е идеален начин, за да се отпуснете и да се насладите на един невероятен релакс.

рефлексотерапия ползи

Изчистване от токсините

Тя активно помага и за подобряването на функциите на отделителната система и в частност на пикочния мехур. По този начин много по-лесно и ефективно се изчистват токсините от тялото ни, което е само още един плюс в полза на рефлексотерапията.

Стимулиране на паметта и възприятието

Стимулирайки нервната система, този метод помага и за по-ефективната работа на мозъка ни. Това от своя страна влияе пряко на паметта и нашето възприятие.

Намаляване на главоболието

Масажирайки определени точки може да се постигне значително намаляване на болката, като тази алтернатива техника се използва много в източната медицина. Ако и вие страдате често от мигрена, тогава може би именно рефлексотерапията е идеалният начин да се справите с това.

По-бързо възстановяване на клетките и тъканите

Подобрявайки метаболизма и кръвообращението в организма, то съответно намалява значително времето за възстановяване на клетките, като така раните зарастват много по-бързо.

Помага при лечението на рак

Самата рефлексотерапия не лекува рака, но тя помага активно да се облекчат голяма част от страничните ефективно на лъчетерапията и химиотерапията. Същевременно с това тази практика доказано помага на организма да се "събуди" и да се бори по-ефективно с коварното заболяване.

Рефлексотерапията има изключително много ползи за нашето тяло, като именно затова тя се практикува вече в породъление на много хилядолетия. Дори и да нямате някакви конкретни проблеми, тя ще ви помогне да подобрите самочувствието си и здравето като цяло.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати