Витамин С предпазва от радиция

Витамин С предпазва от радиция

Радиационно замърсяване може да възникне не само в случай на война. На планетата има достатъчно места с повишена радиация. След като хората създадоха ядреното оръжие, светът постоянно се намира под заплаха от гибел. Резултатът от ядрена война ще бъде не само огромен брой жертви, но и радиационно замърсяване за всеки оцелял, особено на генетично ниво при хората, растенията и животните.

Съвременните условия на живот са такива, че няма гаранции за сигурност. Само едно природно бедствие, каквото беше земетресението в Япония, е способно да обърка живота на хората.

Следствие от големия трус пък е паниката, която настъпи заради радиацията, изпускана от ядрената централа "Фукошима".

Страхът обхвана и голяма част от българите, след като се появиха прогнози, че радиацията може да достигне и нашата страна, ако вятърът от Япония задуха на запад.

Все пак специалистите успокояват, че дори това да се случи, до нас ще достигне много нисък радиационен фонд, който не представлява опасност. А как да се предпазите от него?

Според специалистите страхът повече от всичко потиска имунната система и уврежда здравето. Не позволявайте на паниката да вземе връх. Тогава е сигурно, че ще се разболеете и то не вследствие на опасно облъчване, а от по-сериозно заболязаване, причинено от стреса.

Вземането на йод е една общо приета предпазна мярка при радиация. Но трябва да запомните, че ако има твърде много азотен окис, то той е опасен и бихте го намирисали, той предизвиква дразнене.

Ако няма такива усещания, не се забелязва нищо, то тогава концентрацията му е ниска и не е нужно да вземате йод. Приемът допълнително на витамин С е полезен.

Ако е налице падане на много радиоактивни частици, тогава най-добре е да се седи вкъщи с добре затворени прозорци и ако се наложи да се излиза н вън, то е добре да се облече дъждобран, който да се измие след това.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати