Нередовният цикъл вреди на костите

Нередовният цикъл вреди на костите

Липсата на редовен цикъл влияе както на целия организъм, така и на костите. Младите жени, които имат подобни проблеми, отделят хормон, който се отделя и при менопаузата. Тази субстанция води до разрушаване здравината на костите.

Така, въпреки, че сте на 20 или 30 години, тялото получава сигнали, че вече сте достигнали до 50-тата си годишнина и започва да реагира по различен начин.

Намаленото отделяне на естроген води до небалансирано ремоделиране на костите – процеса на изграждане и разграждане на костната тъкан от клетките. Анорексията също е пагубна за опорно-двигателния апарат, тъй като тя също води до нередовен и дори прекъснат цикъл.

Ето защо е необходимо да преустановите всякакви дейности, медикаменти или начин на живот, за които категорично сте установили, че нарушават редовността на цикъла ви, дори го прекъсват за определен период от време.

Бъдете внимателни, тъй като както стана ясно резултатът от подобни състояния може в последствие да доведе до лесна чупливост на костите – остеопороза.

Все пак има и добри новини. Необходимо е да знаете, че:

Костите имат складиращи функции

Нередовният цикъл вреди на костите

Ако се нуждаете от екстра минерали, трябва да се „обърнете” към вашите кости. Младите майки например, без да осъзнават, използват натрупаните запаси от калций в костите, за да може кърмата за новородените да бъде пълноценна и хранителна. Този процес на извличане на запасите не вреди на майката и в същото време е незаменим за бебето.

Единственият проблем е, че понякога токсичните субстанции като живака и оловото, също могат да останат заключени в костите. Костите могат да бъдат основният източник на калций и фосфат, но в същото време те имат способността да складират и тежки метали в ниски нива за дълъг период от време, категорични са учените.

Все пак може да ни успокоява фактът, че това, което складират костите ни – независимо дали става въпрос за полезни или вредни съставки, няма опасност изведнъж да се отдели в големи количества, предизвиквайки здравословни проблеми.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати