Пушенето унищожава сърцето ви

Пушенето унищожава сърцето ви
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Тютюнопушенето е един от бичовете на последните две столетия. Вредният навик причинява понякога непоправими щети на здравето ви.

Някои хора смятат, че правилното хранене, поемането на необходимите минерали и витамини неутрализира пушенето. Това убеждение е абсурдно и абсолютно погрешно. Чрез подобно самозалъгване, дори и към момента да не се оплаквате от определени здравословни проблеми, с времето можете да си навлечете редица заболявания.

Никотиновата зависимост поразява всички части на тялото. Сърцето не прави изключение. Още пред повече от половин столетие бе научно доказана връзката между пушенето и коронарните заболявания.

Според някои статистики всяка пета жена пуши. Макар и мнозина дами да се отказват от вредния навик всекидневно, все пак заболяванията при пушачките все още не са така масови, както при мъжете. Това обаче не бива да успокоява.

Изключително притеснителен е и фактът, че в световен план жените, които изпушват над 20 цигари дневно, се увеличава то с драстични темпове. В същото време възрастовата граница все повече спада.

Пристрастените към тютюнопушене категорично са далеч по-уязвими към болест на сърдечно-съдовата система, отколкото непушачите.

Пушенето унищожава сърцето ви

Освен това никотиново зависимите променят естествения ритъм на тялото си. Те навлизат с около три години по-рано в менопауза, за разлика от жените, които не робуват на подобен вреден навик.

Този факт от своя страна също неимоверно много увеличава риска от коронарна болест.

Вероятността пушачките да повишат кръвното си налягане е по-голяма и това е още една заплаха за сърцето.

Повечето жени са наясно с ужасните последици от тютюнопушенето, включително и от повишения риск от заболявания. И въпреки това огромна част от тях изпитват непреодолима трудност да се разделят с навика си.

Ако и на вас ви е трудно, задължително потърсете лекарска помощ.

Пушенето в крайна сметка е пристрастяване, за всяко пристрастяване обикновено е необходима солидна помощ.

Дори и след кратък или пък по-дълъг период на спиране на цигарите започнете отново – не се отчайвайте.

Не спирайте да опитвате да ги спирате. По този начин ще помогнете не само на сърцето, но и на живота ви.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати