ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Какво да правим при кръвоизлив на окото

Какво да правим при кръвоизлив на окото

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Какво да правим при кръвоизлив на окото
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

Най-честата причина за кръвоизлив в окото е травма, а също така може да е предизвикан от някакво заболяване или от проблеми на имунната система.

Взависимост от причината за кръвоизлива може да се наложи незабавна лекарска намеса. Кръвоизливът в окото е причинен от разкъсване на тънък кръвоносен съд.

Често когато кръвоносните съдове губят своята еластичност, те получават атеросклеротични промени и стават чупливи като тънко стъкло.

Така те не винаги могат да издържат на силно физическо натоварване. Когато се разкъсва малък кръвоносен съд, дори може да не усетите болка, но пред очите ви може да се появи мътно петно, което да ви пречи на работата.

Може да не виждате петно, но внезапно да ви заболи силно главата. При кръвоизлив в окото човек трябва веднага да легне и на челото му да се сложи студен компрес.

Кръвоизливът обикновено не е еднократно явление, веднъж появил се, той може да се повтори отново, ако причина за него е високо кръвно налягане или атеросклероза.

Така че е добре при кръвоизлив в окото да посетите специалист. За да се предпазите от кръвоизлив, не се навеждайте ниско и не вдигайте тежести.

След като веднъж сте получили кръвоизлив, консумирайте повече плодове и зеленчуци със съдържание на витамин А. Полезен е и рутинът, който се съдържа в елда.

Кръвоизлив може да се получи също така при силен вик или при рязко движение на главата. Веднага след кръвоизлива сложете нещо студено върху окото, например замразено месо или лед.

Повторете процедурата няколко пъти през деня. Охладено пакетче от запарен черен чай също може да помогне при кръвоизлив в окото.

Слагайте върху болното око тампони, напоени със сок от алое и отвара от лайка. По същия начин използвайте сварените и намачкани листа от прясно зеле.

При кръвоизлив в окото помага свежо сирене, както и сварена леща, смесена с жълтък. Парче сирене или кашица от лещата с жълтъка се оставят за три минути върху болното око и след това внимателно се отстраняват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
57
413
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати