Силно главоболие при очни проблеми

Главоболие

Ако постоянно се оплаквате от силно главоболие, то може да е причинено не от проблеми от стресов характер или заради нерви, а може да се дължи на напрежение на очите.

При постоянна работа пред компютъра може да се стигне до редица очни проблеми. Ако не вземете необходимите мерки, с времето ще започнете да усещате силно главоболие.

Обикновено това главоболие се характеризира с тъпа и постоянна болка, която се усеща като тясна каска, стягаща цялата глава. Човек изпитва много силна болка през цялото време, но постепенно свиква с нея и с помощта на различни видове болкоуспокояващи я превъзмогва за по няколко часа, поне докато е на работа.

очни прегледи

Трябва да се лекува не последицата, а причината за главоболието. Затова е важно при оплакване от главоболие да посетите специалист по офталмологични заболявания. След обстоен преглед той ще ви обясни какъв е вашият проблем.

Това може да е астигматизъм – изкривяване на очната леща навън или навътре. При това положение се изисква коригиране на диоптъра на окото.

Защитни очила

Работата на компютъра напряга силно очите. Когато сте пред компютъра и не носите защитни очила със специални стъкла, които не е необходимо да са с диоптри, вие можете да увредите очите си.

Микротрептенията на компютъра се възприемат от окото и то, без да усетите, постоянно се опитва да фокусира, като свива и отпуска зеницата, както вие бихте въртяли през цялото време обектива на фотоапарата, за да настроите блендата при бързо променящи се условия.

Постоянното напрежение на окото може да е причина за силното ви главоболие. Това може да се преустанови с носенето на специални защитни очила.

Ако обаче нямате никакви очни проблеми, добре е да се прегледате при невролог, за да се изясни причината за вашето главоболие и то да бъде отстранено, за да се чувствате отново добре.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати