Какво трябва да знаем за аборта

Аборт

Абортът, който в някои страни е забранен, а в други постоянно среща противници в лицето на цели организации, се отразява пагубно на женския организъм.

Специалистите препоръчват да се предприемат превантивни мерки срещу забременяване, за да не се стига до аборт. Дори при най-добри болнични условия, когато абортът е направен от опитен специалист, все пак съществува риск за здравето на жената.

Зала за аборт

Абортът има много последствия, тъй като е тежка травма за организма. След аборт е възможна появата на раздразнителност и лесна умора, а също така и нарушения на жлезите с вътрешна секреция.

Възможно е да се травмира шийката на матката и да възникнат нарушения на месечния цикъл, а също така и да се стигне до безплодие.

Бременност

Една от най-големите опасности при аборт е перфорацията на маточните стени и тежките кръвоизливи.

Абортът може да повлияе върху следваща бременност, възможно е преждевременно раждане на бебето, разкъсване на плодните обвивки.

Понякога след аборт възникват усложнения, които водят до принудително отстраняване на матката по хирургичен път. В първите дни след аборт могат да възникнат възпаления както в матката, така и в стомашната кухина.

Абортиране

Възможно е да се образува тромб след аборт, а също така и хронични заболявания на матката. Това след време може да причини извънматочна бременност.

Ако по време на аборт е била перфорирана стената на матката, това може да доведе до разкъсване на матката при следваща бременност.

Повече от половината жени, които са направили аборт, страдат от психологически нарушения след тази процедура. Те постоянно изпитват чувство на вина, упрекват се всеки ден, от което стигат до депресия, честа смяна на настроението, безсъние и безпричинен страх.

Тези състояния често са съпроводени с разстройства на функциите на вътрешни органи и водят до често сърцебиене, проблеми с кръвното, мигрена и стомашни проблеми.

Абортът е много опасен, когато се прави при първо забременяване, тъй като е възможно след това да възникнат усложнения, заради които жената никога да не може да има деца.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
12.02.2019 10:12
Бог е казал ... "НЕ убивай" ... НО БОГ НЕ СЕ МЕСИ в Свободната воля на човека, Бог е ОСТАВИЛ ВСЕКИ САМ да решава, .... КОЙ е по-голям от Бога, че да отправя разни забрани ❓❗️ ... ДОРИ И Православната Църква вчера се изказаха по въпроса, че ДА, грях Е, НО НИКОЙ НЕ забранява, всеки решава САМ ‼️
0
0
Име
Име
06.02.2015 19:59
q mi kaji kakvo pi za abort che i az ne6to nemoga da se svarja sas tqh
0
0
гери
гери
04.03.2014 20:19
как да се свържа с тази холандска организация
0
0
Аз
Аз
14.11.2013 22:26
Аз живея в чужбина и тук направих т. нар. "медицински" аборт, при който няма никаква оперативна намеса, понеже се предизвиква по химичен път, т.е. с медикаменти. Не се посещава болница и не си под упойка, прави се вкъщи. Взима се хапче, което спира задържането на плода и след това други, които предизвикват контракции, за да се изхвърли съдържанието на матката. Процесът е болезнен, но ако се вземе ибупрофен болките почти не се усещат. Рисковете са доста по-нищожни в сравнение с оперативния аборт. Ако някой има нужда, да потърси страницата на Уимен Он Уеб (Жени в мрежата) в Гугъл. (Не мога да го напиша на латиница) Това е холандска организация (не са шарлатани) и срещу дарение от 90 евро пращат нужните медикаменти по пощата. Аз си ги поръчах от тях, понеже живея в държава, където е нелегално да се абортира. Абортът е тъжно нещо, но още по-тъжно е да го родиш и да не можеш да му осигуриш нищо. Късмет на всички и дано съм помогнала с нещо..
3
2
Sania
Sania
27.05.2013 09:27
Съгласна съм със статията. Имам един аборт при уж най - добрия лекар в града, който мина уж идеално. Десет дни по - късно получих тежък кръвоизлив от който едва не умрях - лежах в болница, на системи, преливаха ми кръв( кръвозагубата ми беше близо 2л. колкото и невъзможно да ми звучи). Направиха ми кюртаж и никой не ми каза, какво се е случило в действителност, освен че е последица от аборта...
4
1
galiana
galiana
23.05.2013 00:05
често лекарите имат вина за тези грешки - както много родители аз останах с едно дете точно заради такава грешка - прехвалената лекарка реши че вижда киста при едномесечен ембрион и ме натъпка с куп хормони след което направих спонтанен в края на трети месец никога няма да си го простя въпреки че не знаех за бременността от тогава нямам желание за нищо а хормоните ми са ужас едва ли ще имам вече тази възможност да се порадвам и на второ детенце
1
1